Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ

Χρειάστηκε να κυλήσουν 39 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να πορευτεί αήττητος ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το κατάφερε εν έτει 2012, έχοντας μάλιστα δώσει μακριά απ’ το Καραϊσκάκη τα δυσκολότερα ματς κάθε περιόδου, με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον ʼρη.

Χρειάστηκε να κυλήσουν 39 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να πορευτεί αήττητος ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το κατάφερε εν έτει 2012, έχοντας μάλιστα δώσει μακριά απ’ το Καραϊσκάκη τα δυσκολότερα ματς κάθε περιόδου, με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον ʼρη. Αλλά και τον Ατρόμητο που τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται πια στους ισχυρούς της Superleague, όπως και τον Πανιώνιο, που στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στη Σούπερ Λίγκα.

Φάνηκε, άλλωστε, ξεκάθαρα στο ακροτελεύτιο ματς των «ερυθρόλευκων» στον πρώτο γύρο, όπου οι «κυανέρυθροι» τους έβαλαν δύσκολα, με μαζική άμυνα, αλλά και το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, οι παίκτες του Ζαρντίμ μπόρεσαν για μία ακόμη φορά απ’ την έναρξη της περιόδου ν’ αντιδράσουν γρήγορα και να ισοφαρίσουν. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός βρέθηκε τέσσερις φορές να κυνηγάει το σκορ (δύο με τον ʼρη και από μία με τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο). Πέτυχε, όμως, ταχύτατα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Πιστεύουμε πως είναι θέμα αυτοπεποίθησης, ποιότητας και ψυχικών αποθεμάτων των ποδοσφαιριστών των νταμπλούχων.

Κάπως έτσι, ήρθε και το αήττητο στον πρώτο γύρο με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Οι 39 που έχει η ομάδα του Πειραιά είναι οι περισσότεροι τους οποίους έχει συγκεντρώσει ποτέ στην ιστορία της, ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε. Είναι σαφές πως αρχίζουν και γράφουν ιστορία οι «ερυθρόλευκοι» με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο τους. Με βάση τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του δεύτερου γύρου, δεν αποκλείεται να κατορθώσουν να υλοποιήσουν το διπλό στόχο τους: να κατακτήσουν αήττητοι το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Απομένει η αγωνιστική εκκρεμότητα της Τετάρτης για να κάνουν πολύ καλές γιορτές άπαντες οι «Πειραιώτες». Αναφερόμαστε στη ρεβάνς του κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Εκεί, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του σε μία προσπάθεια να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.