Αντρέα Τρινκέρι: Σωτήρας ή ένα ακόμα εξιλαστήριο θύμα;

Κατ’ αρχήν να ευλογήσω τα γένια μου (που σιγά σιγά αρχίζουν να ξαναμεγαλώνουν), γιατί ήμουν εκείνος που πριν περίπου ένα μήνα, αποκάλυψε από την εκπομπή «Super Euroleague» της NOVA ότι ο Αντρέα Τρινκέρι ήταν ο βασικότερος υποψήφιος για τη θέση του προπονητή στην εθνική μπάσκετ.

Μόλις χθες η ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Ιταλό, που απέκτησε όνομα στην Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια ως προπονητής της ιστορικής Καντού.

Γιατί ο Τρινκέρι;

Κάποιοι ίσως θα πουν: «Μα αφού τελικά πήραμε ξένο προπονητή, γιατί δεν επιλέξαμε κάποιο μεγάλο όνομα»; Πρώτον γιατί ο Μεσίνα ξαναείπε «όχι», ο Ίβκοβιτς έχει την εθνική Σερβίας ενώ ο Ομπράντοβιτς δεν ενδιαφερόταν. Και δεύτερον, γιατί η οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί λύσεις πολυτελείας, για τις οποίες χρειαζόταν μια μεγάλη υπέρβαση από την πλευρά της ομοσπονδίας μπάσκετ.

Σωστά όλα αυτά αλλά γιατί ξένος και όχι Έλληνας; Χάθηκαν οι δικοί μας προπονητές; Όχι βέβαια, αλλά τον Κατσικάρη με τον οποίο μιλούσε ο Βασιλακόπουλος, πρόλαβαν και τον άρπαξαν οι Ρώσοι ενώ η περίπτωση του Ιτούδη φαίνεται ότι χάλασε σε κάποια δημόσια αντιπαράθεση που είχε ο τέως ασίσταντ του Παναθηναϊκού με τον Σπανούλη, όταν ο τελευταίος μεταπήδησε στον Ολυμπιακό.

Μετά από όλα αυτά ο Τρινκέρι, μανιακός του μπάσκετ, μορφωμένος και λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, ήταν μια πάρα πολύ καλή λύση διότι ως νέος (42 ετών) έχει φιλοδοξία να διακριθεί και γιατί στην Καντού απέδειξε ότι την ξέρει τη δουλειά, δεν πάει στα κουτουρού. Μοναδικό εμφανές μειονέκτημά του, ότι βγαίνει για πρώτη φορά από τα σύνορα της πατρίδας του σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει εμπειρία σε θέση με ανάλογες απαιτήσεις.

Αλλη δυσκολία: Το γεγονός ότι στην εθνική θα εργαστεί part time, γιατί θα συνεχίσει να είναι και στην Καντού, την ομάδα που τον ανέδειξε. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ ικανούς και έμπιστους συνεργάτες, που θα τρέχουν όλο το χρόνο προγράμματα στα οποία ο ίδιος θα δίνει μόνο κατευθύνσεις.

Υλικό για να παρουσιάσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα στο ευρωπαϊκό της Πολωνίας, σίγουρα υπάρχει. Πόσο μάλλον αν –όπως αναμένεται- ο νέος προπονητής ξεκινήσει από λευκό χαρτί δηλαδή χωρίς δεσμεύσεις από άτυχα περιστατικά του παρελθόντος. Επίσης εφέτος, θα υπάρχει άφθονος χρόνος για μια καλή προετοιμασία αλλά και για να γνωρίσει από κοντά ο Τρινκέρι παίκτες με τους οποίους δεν έχει ξανασυνεργαστεί.

Τι απομένει λοιπόν για να πάνε όλα καλά; Μα να καταλάβουν στην ομοσπονδία μπάσκετ ότι δεν αρκεί μια ακόμη επιλογή προπονητή. Πρέπει και να την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Διαφορετικά πολύ εύκολα ο Ιταλός μπορεί αντί για σωτήρας, να αποδειχθεί ένα ακόμα εξιλαστήριο θύμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.