5 μέσα, 7 έξω

Το 1-1 με την ΑΕΚ, έτσι όπως ήρθε, με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, αναγκάζει τον Αρη, να κοιτάξει, πια, κατάματα την πραγματικότητα και να προσαρμοστεί στην αμείλικτη αλήθεια των αριθμών. Αρχικώς, δύο συγκεκριμένων αριθμών. Των εντός και εκτός έδρας αγώνων που έχει να δώσει ακόμη, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Πέντε «μάχες» στο «Κλ. Βικελίδης» και επτά μακριά απ΄ αυτό, κρίνουν την παραμονή του στη Superleague.

Ο Αλκαράθ, είχε πει (πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ), πως ανεξαρτήτου αποτελέσματος με την Ενωση, ο Αρης έχει να διεκδικήσει ακόμη 36 πόντους. Και οφείλει να το πράξει. Απ΄ αυτούς, του είναι απαραίτητοι, τουλάχιστον, οι 15, προκειμένου να εξασφαλίσει την κατηγορία, είτε με, είτε χωρίς τη δήλωση Πανόπουλου, περί πτώσης (τελικά) τριών ομάδων στη Football League.

Δηλαδή, στον Αρη, αρκούν πέντε νίκες στην έδρα του! Υποδέχεται κατά σειρά ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό, Πανθρακικό και Αστέρα Τρίπολης. Με πέντε τρίποντα καθάρισε….

Αν όχι; Θα χρειαστεί, σίγουρα και κάτι απ΄ έξω. Ταξιδεύει σε Κέρκυρα, Πλατανιά, Πειραιά (με Ολυμπιακό), Βέροια, Περιστέρι (με Ατρόμητο) και Ξάνθη.

Επί της ουσίας, επιβεβαιώνονται οι κατά καιρούς δηλώσεις και των τριών προπονητών (Κατσαβάκη, Πασιαλή, Αλκαράθ) που πέρασαν από τον κιτρινόμαυρο πάγκο, κάνοντας λόγο για «ταλαιπωρία» μέχρι το τέλος. Μάλιστα ο Αλκαράθ, τόνισε, πως η ομάδα, ίσως χρειαστεί να υποφέρει εώς το φινάλε. Και αυτό ήδη συμβαίνει. Ο Αρης υποφέρει, αγωνιά, όμως ακόμα αναπνέει….

Θα μπορούσε ασφαλώς, να αναπνέει καλύτερα, εάν δεν ερχόταν το «έμφραγμα» με υπογραφή Πετρόπουλου, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Παντελώς αφύλαχτος ο επιθετικός της ΑΕΚ, στην καρδιά της περιοχής, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή. Διότι, πέρα από την ετυμηγορία του βοηθού διαιτητή, υπάρχει και αυτή καθ΄ αυτή η τοποθέτηση των αμυντικών του Αρη, οι οποίοι μάλλον πανηγύριζαν εκείνη την ώρα, μια νίκη, που τελικώς, ποτέ δεν επετεύχθη. Μικρότερη είναι η ευθύνη του Βελλίδη, ο οποίος κλήθηκε να «βγάλει» την πολύ δύσκολη κεφαλιά του Πετρόπουλου. Βεβαίως, έχει αποδείξει (ο Βελλίδης) πως μπορεί να τελειώσει δυσκολότερες φάσεις, όμως επιμένω, πως η κύρια ευθύνη, δεν είναι δική του.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από συνέχιση του αγώνα. Η ανάλυση των αριθμών δείχνουν τον μονόδρομο που πρέπει να ακολουθήσει ο Αρης, ώστε να καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως, βάση προγράμματος, η ομάδα δεν προλαβαίνει, το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να κατέβουν από το καράβι. Ή καλύτερα να μην ανέβουν καθόλου σ΄ αυτό που θα μεταφέρει την αποστολή στην Κέρκυρα, την προσεχή Δευτέρα….

Υ.Γ: Οι πειραματισμοί του Αλκαράθ, τύπου Κοέλιο (ως δεξί μπακ), ίσως, θα πρέπει να σταματήσουν. Τι λιγότερο θα προσέφερε ο Ψυχογιός, αν έπαιζε αντί του Πορτογάλου; Η χρησιμοποίηση, δε, του Ζαραδούκα σε αυτή τη θέση (για πρώτη φορά στη ζωή του αγωνίστηκε εκεί), αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο Ισπανός, εν ώρα αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.