Σε Μάλαγα και Σιένα οι αγώνες «κλειδιά» για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του «Top-16», ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει καλύτερες προοπτικές από τον Παναθηναϊκό, τόσο για απλή πρόκριση στα πλέι οφ, όσο και για την κατάκτηση μιας θέσης που θα του δώσει πλεονέκτημα έδρας σ’ αυτό και άρα αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής στο φαϊναλ – φορ του Λονδίνου.

Στο μέγιστο δυνατό που μπορεί να περιμένει κανείς από τις δύο ελληνικές ομάδες, είναι με βάση τη  λογική η 2η θέση στον όμιλο για τον Ολυμπιακό και η 3η για τον Παναθηναϊκό. Για τον Ολυμπιακό το χειρότερο σενάριο είναι να τερματίσει 3ος, εκτός αν χάσει από την Χίμκι, όχι μόνο τη νίκη αλλά και τη διαφορά οπότε μπορεί να βρεθεί ακόμα και έξω από τα πλέι οφ. Για τον Παναθηναϊκό η χειρότερη λογική εκδοχή είναι να υποσκελισθεί από την Μάλαγα και να μείνει 5ος.

Με βάση το πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός έχει «σίγουρες» νίκες στα ματς με την Μπεσίκτας (έξω) και τις Μακάμπι (μέσα), Χίμκι (μέσα), τις οποίες στον πρώτο γύρο κέρδισε εκτός έδρας. Επίσης είναι φαβορί  για νίκη και επί της Φενέρ εκτός έδρας, οπότε αμέσως – αμέσως εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ τελικό απολογισμό 9 νικών και 5 ηττών στον οποίο λογικά δεν μπορούν να φθάσουν η Χίμκι και η Κάχα που θεωρητικά διεκδικούν την 4η θέση.

Εάν λοιπόν ο Ολυμπιακός πάρει όπως αναμένεται αυτές τις τέσσερις νίκες αφ’ ενός εξασφαλίζει την 3η θέση στον όμιλο και αφ’ εταίρου βάζει πλώρη και για την 2η. Ματς – κλειδί στην προσπάθεια του αυτή θα είναι εκείνο με τη Σιένα (εκτός). Επίσης σημαντικό ρόλο ίσως παίξει και ο εντός έδρας αγώνας με την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν δείχνει να απειλείται στην πρώτη θέση. Εκτός αν κάνει τις μέγιστες προβλεπόμενες ήττες (2) και ο Ολυμπιακός κερδίσει όλα τα ματς και το μεταξύ τους με διαφορά μεγαλύτερη από εκείνη που έχασε στη Βαρκελώνη…

• Πιθανότερη κατάταξη στον όμιλο είναι η εξής: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Σιένα, Χίμκι ή Κάχα.

Ο Παναθηναϊκός είπαμε ότι θα έχει περισσότερα ζόρια γιατί θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα, που είναι η κύρια αντίπαλος του  για την 4η θέση εκτός έδρας και με μόνο ένα πόντο υπέρ αυτών διαφορά από το μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Αθήνα.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι το ματς της 10ης αγωνιστικής στην Ανδαλουσία είναι «όλα τα λεφτά». Αν οι «πράσινοι» νικήσουν, πάει εξασφαλίστηκαν και ταυτόχρονα θα μπορούν να κρυφοκοιτάζουν και την 3η θέση, για την οποία μεγάλο φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ. Σε αντίθετη περίπτωση (ήττα από τη Μάλαγα) ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χάσει μόνο στη Μαδρίτη, για να ελπίζει και αν…

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πάντως ότι από τα 6 ματς που απομένουν έχει στο τσεπάκι μόνο ένα, αυτό με την ʼλμπα στο ΟΑΚΑ. Τα υπόλοιπα εντός έδρας (Εφέας, ΤΣΣΚΑ) είναι αμφίρροπα, ενώ από τα έξω λογικά μπορεί να πάρει μόνο αυτό με την Μπάμπεργκ. Αντίθετα η Μάλαγα έχει τέσσερα ματς στην έδρα της (Ζαλγκίρις, ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ, ʼλμπα), από τα οποία είναι σίγουρα ικανή να κερδίσει τα δύο.

• Πιθανότερη κατάταξη στον όμιλο είναι η εξής: Ρεάλ, Εφές, ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ ή Μάλαγα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.