“Ο Ολυμπιακός, το θαύμα και οι προοπτικές του”

Αφεντικά μικρής ηλικίας, γεμάτα ενθουσιασμό για το μπάσκετ και τον σύλλογο που υπηρετούν και με οικονομικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να συγκριθούν μόνο με εκείνες του αξέχαστου Νίκου Γουλανδρή.

Παίκτες που στην πλειονότητά τους εκφράζουν τη δυναμική και την παράδοση του ελληνικού μπάσκετ χωρίς βεντετισμούς και με μία φλόγα που δεν δείχνει να μειώνεται έστω και στο ελάχιστο από τα κατορθώματα του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Προπονητής βγαλμένος κι αυτός από τα σπλάχνα του ελληνικού μπάσκετ, γεμάτος ευγένεια αλλά και πίστη στις αρχές του. Στοιχεία που τον κάνουν εντελώς διαφορετικό από τα θλιβερά πρότυπα του ’80 και του ’90.

Κόσμος, με καθαρά ποδοσφαιρικούς προσανατολισμούς, αλλά όμως τόσος πολύς, ώστε ανάμεσά του να υπάρχουν όσοι τελικά είναι απαραίτητοι για να στηρίξουν μία προσπάθεια που γίνεται με άλλη λογική και διεθνείς στόχους.

Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες του μπασκετικού Ολυμπιακού, της ομάδας που τον τελευταίο χρόνο έχει αποσπάσει τον  Ευρωπαϊκό θαυμασμόκαι τελικά βγάζει ασπροπρόσωπο έναν σύλλογο που τόσο πολύ ταλαιπωρείται από τις ποδοσφαιρικές συνήθειες και πρακτικές.

Ο Ολυμπιακός, στο Λονδίνο, όπου κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο Φάιναλ Φορ και το τρίτο στην ιστορία του, αποδείχθηκε ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού αθλητισμού – όπως ακριβώς και ο Παναθηναϊκός πριν από δύο χρόνια στη Βαρκελώνη και αυτό, όχι μόνο με τα κατορθώματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με την συμπεριφορά των φίλων του στις εξέδρες, η οποία δεν αμαυρώθηκε ούτε στο ελάχιστο από τη συνδρομή των 300 οργανωμένων που προστέθηκαν το βράδυ του τελικού.

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά, με βάση όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουν το μέλλον δικό τους. Όμως, για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει πρώτον, να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την αναμενόμενη αντεπίθεση του αιωνίου αντιπάλου του, Παναθηναϊκού και δεύτερον, να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος το καλοκαίρι.

Κυρίαρχο θέμα στην όλη υπόθεση είναι το τι θα γίνει με τον Σπανούλη, τον παίκτη που μεταμόρφωσε μία ομάδα η οποία πριν από αυτόν πρώτα έβρισκε δικαιολογίες για την ήττα και μετά κοιτούσε μήπως έφτανε μέχρι τη νίκη. Ο Σπανούλης, λοιπόν, το καλοκαίρι θα είναι το «άγιο δισκοπότηρο» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ με όλες τις μεγάλες ομάδες στα πόδια του. Αν ο Ολυμπιακός τον κρατήσει, θα είναι έτοιμος για νέα κατορθώματα. Αν όχι, πολύ απλά το κενό δεν καλύπτεται και η ομάδα θα μπει σε περιπέτειες.
Ζήτημα Νο 2 είναι το τι θα κάνει ο Παπανικολάου που φλερτάρει με το ΝΒΑ. Ενδεχόμενη απώλεια θα είναι πολύ σημαντική γιατί ο νεαρός φόργουορντ ενσαρκώνει το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας.

Ζήτημα Νο 3 είναι το τι θα γίνει με τον Χάινς, τον πιο αξιόπιστο και δημοφιλή ξένο παίκτη της ομάδας. Ο Αμερικανός με βάση την προσφορά του δικαιούται περισσότερα απ’ όσα παίρνει σήμερα. Αν δεν του τα δώσει ο Ολυμπιακός, θα τα βρει πολύ εύκολα όπου και αν κοιτάξει.

Όλα τα υπόλοιπα θέματα παικτών δεν παρουσιάζουν τέτοιες δυσκολίες. Για παράδειγμα, πολύ εύκολα ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει έναν καλύτερο σουτέρ – γκαρντ από τον Λιθουανό Γκετσεβίτσιους . Όσο για τον Πάουελ, οι επιδόσεις του οποίου δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές, απλά για τον αντικαταστάτη του θα χρειαστεί καλύτερο ψάξιμο και μάλλον κανένα φράγκο παραπάνω…

Κατά τα άλλα, του χρόνου επιστρέφει ο τραυματίας Μάντζαρης ενώ θα είναι πολύ πιο έτοιμος ο Κατσίβελης, ο οποίος δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Σε ότι αφορά τώρα τον Παναθηναϊκό, μία πρώτη γεύση θα έχουμε στον τελικό του πρωταθλήματος, στον οποίο τελικό και βέβαια ο Ολυμπιακός θα έχει τον αέρα και την ψυχολογία του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά από την άλλη θα βρει απέναντί του μία ομάδα που ήδη ενισχύεται και προετοιμάζεται  με βάση την υψηλή εμπειρία της σε τέτοιες καταστάσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.