Δυναμώνει ο ΠΣΑΠ με Κατσουράνη, Χαλκιά

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) προσπαθεί εδώ και μερικά χρόνια να λειτουργήσει δυναμικά προς όφελος του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και των δικαιωμάτων του. Δεν απαιτεί, διεκδικεί τα αυτονόητα. Όπως θα έκανε κάθε άλλος επαγγελματίας είτε δούλευε ως διευθυντής σε πολυεθνική εταιρία, είτε ως κλητήρας.

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2013 να μην υπάρχει ασφαλιστική και νομική κάλυψη για έναν επαγγελματία (ποδοσφαιριστή) που δουλεύει (παίζει ποδόσφαιρο) σε μια εταιρία (ΠΑΕ). Κι όμως, υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα ποδοσφαιριστών που δεν μπορούσαν να καλύψουν έξοδα νοσηλείας τους ή ακόμα ακόμα το μαιευτήριο της εγκυμονούσας γυναίκας τους. Δεν υπήρχε κάλυψη για σοβαρότατα ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα το τέλος μιας επαγγελματικής αριέρας. Καθημερινό φαινόμενο είναι ως γνωστόν η μη καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και πολλά άλλα παραδείγματα που μειώνουν τους ποδοσφαιριστές ως οντότητες και υποβαθμίζουν το επάγγελμα και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα.

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο ο ποδοσφαιριστής των ομάδων που πληρώνουν στην ώρα τους και τηρούν συμφωνίες και συμβόλαια. Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές -και μάλιστα η πλειονότητα-, αντιμετωίζουν καθημερινά βιοποριστικά προβλήματα, στη Football League 2, στην Football League, αλλά ακόμα και στην Super League. Δεν είναι ψέμα το γεγονός ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής στη μεγάλη κατηγορία που δεν έχει πληρωθεί από το ποδόσφαιρο -δηλαδή τη δουλειά του- εδώ και τρία χρόνια.

Τη Δευτέρα, στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΠ, μέρα εκλογών επίσης για τον Σύνδεσμο, είχαμε ίσως τη μεγαλύτερη συσπείρωση από κάθε άλλη φορά. Εκπρόσωποι ομάδων αλλά και ποδοσφαιριστές από τις περισσότερες ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών έδωσαν το “παρών”, συζήτησαν τα προβλήματά τους και ψήφισαν για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ασφαλώς ξεχωρίζει αυτή του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία διεθνής και πρωταθλητής Ευρώπης που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά των ποδοσφαιριστών. Θέλει να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μετέφερε στην Ελλάδα τις εμπειρίες του από το εξωτερικό και οδήγησε τον ΠΣΑΠ ένα βήμα μπροστά. Έργο που συνέχισε το τελευταίο εξάμηνο ο Κωνσταντίνος Πούλιος.

Υποψήφιος ήταν και ο επίσης πρωταθλητής Ευρώπης Κώστας Χαλκιάς. Δύο παιδιά που τιμούν με τις υποψηφιότητες τους το επάγγελμά τους και θέλουν να συμβάλλουν στην εξέλιξη του, την ώρα που περνάει κρίσιμες ώρες.Δεύτερη υποψηφιότητα από την Super League είναι αυτή του νεαρού επιθετικού του Ατρόμητου, Τάσου Καραμάνου. Φοιτητής Δημόσιας Διοίκησης, με υψηλό πνευματικό επίπεδο, του ζητήθηκε να συνεισφέρει και το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όποιοι εκλεχθούν από τους 18 υποψηφίους είναι δεδομένο πως θα λειτουργήσουν με γνώμονα το κοινπο καλό του επαγγέλματος. Θα προσπαθήσουν ενωμένοι τουλάχιστον να εξασφαλίζονται τα αυτονόητα. Να γίνει αντιληπτό ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος και κανένας μα κανένας άλλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.