Η τακτική των «ρομπότ»

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Ατρόμητος δεν ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν μπορεί να προσάψει στον Γιώργο Παράσχο ότι δεν είχε διαβάσει σωστά τον αντίπαλο. Κανείς δεν μπορεί να πει πως στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του δεν ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο. Κι όμως αυτό δε φτάνει, ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Οι κυανόλευκοι ήταν καλύτερη ομάδα από την ʼλκμααρ στο πρώτο ημίχρονο. Διαφορά ποδοσφαιρικής ποιότητας δεν φάνηκε να υπάρχει. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πως οι Ολλανδοί δεν έχασαν λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή τους και την προσήλωση στη δική τους τακτική. Ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους και νίκησαν. Κι επειδή στο ποδόσφαιρο το παραμικρό λάθος πληρώνεται, δυστυχώς ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έκανε πρώτη το λάθος σε ένα παιχνίδι πραγματικό σκάκι επί 51′ λεπτά.

Ακόμα και σε αυτό το σημείο όμως, οι Περιστεριώτες έδειχναν πως δε θα ήταν εύκολος αντίπαλος. Κάθε άλλο. Γύρισαν τον ρυθμό και γίνονταν απειλητικοί. Είναι όμως κακό πράγμα καμιά φορά ο ενθουσιασμός, ειδικά αν δεν μπορείς να τον ελέγξεις. Και δυστυχώς πάνω που οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πίεζαν για την ισοφάριση ήρθε το 0-2. Παρομοίως και στο 1-3. Δύο κυανόλευκες χαμένες ευκαιρίες, ένα «τσαφ» και αντί για 2-2 τα ρομπότ της ʼλκμααρ δραπέτευσαν από το Περιστέρι με διαφορά ασφαλείας.

Θέλω να σταθώ στον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα από τους Ολλανδούς. Ανέκφραστοι! Πραγματικά ρομπότ. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό έκαναν μόνο τα απαραίτητα. Έκαναν το απλό, που στο ποδόσφαιρο είναι και το δύσκολο. Κανένας μορφασμός έντασης, πίεσης, χαράς ή θυμού. Μόνο προσήλωση στο στόχο. Και ο στόχος τους φαίνεται πως επετεύχθη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.