Μόνο ο Παντελής ευθύνεται;

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Πανιώνιο, τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ήττα που πόνεσε (και ίσως πονέσει) τους «κυανέρυθρους» περισσότερο από κάθε άλλη τη φετινή σεζόν.

Ήττα που ήρθε από την ομάδα που βρισκόταν στην τελευταία θέση, με την χειρότερη επίθεση (δύο γκολ ενεργητικό), με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με δέκα παίκτες για 30 περίπου λεπτά. Από μια ομάδα όμως που έδειξε ότι την ήθελε περισσότερο, ότι έκανε ότι περνούσε από τα πόδια των παικτών της για να την πάρει.

Φυσικά, τεράστιο μερίδιο ευθύνης για να συμβεί αυτό, η ήττα με ανατροπή και 10 παίκτες, έχουν οι «κυανέρυθροι». Σ’ ένα ακόμα ματς πέταξαν ένα 45λεπτο, του πρώτου ημιχρόνου συγκεκριμένα. Συμπτώματα επιθετικής δυσλειτουργίας ξανά, από μια ομάδα που δείχνει πως έχει πρόβλημα. Δυστυχώς κύριοι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. «Αυτοκτονήσατε», όπως είπε και ο Παντελής. Πλέον, δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις.

Όλοι κάνουν λάθη και ο Παντελής φυσικά τα δικά του. Δεν θέλω να αναφερθώ στο ποια είναι αυτά. Δεν είμαι ο υπεύθυνος να το κάνει. Έμπειρος άνθρωπος είναι o τεχνικός του «Ιστορικού», μπορεί να το κάνει μόνος του. Έχει μπροστά του τη διακοπή του πρωταθλήματος, να δουλέψει, να διορθώσει τις ατέλειες, να ρίξει βάρος στο τακτικό κομμάτι.

Ο Νίκος Παντελής ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ήττας από τον Άρη. Κάτι που φυσικά τον τιμά, δεν κρύβεται. Βγαίνει μπροστά. Ακόμα και αν δεν του αναλογεί όλο το μερίδιο. Όχι μόνο για την ήττα και για την εμφάνιση, αλλά και για την πορεία της ομάδας. Ο Αραβίδης και ο Αυλωνίτης είπαν ότι η ευθύνη είναι ομαδική. Η διοίκηση; Δεν είπε λέξη. Και δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

«Μη τους ξυπνάτε» ήταν ο τίτλος του άρθρου μου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και το 3-0. Και φυσικά αναφερόταν στους φίλους της ομάδας. Όχι στους παίκτες, όχι στο τεχνικό τιμ, ΟΧΙ στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Νομίζω, ότι αυτή η εμφατική νίκη «έριξε στάχτη στα μάτια», δημιούργησε προσδοκίες για τις ικανότητες της ομάδας. Ο Πανιώνιος αποδεικνύει πως δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα, που υπενθυμίζω πως ήρθε τη 2η αγωνιστική. Ο Πανιώνιος αντί να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται περισσότερο προβληματικός.

Οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν (αποκλειστικά) αυτοί που πέρυσι έσωσαν την παρτίδα. Αυτοί καλούνται να το πράξουν και φέτος. Έστω και αν νιώθουν μόνοι, έστω και αν στα αυτιά τους φτάνουν απίθανα πράγματα. Οφείλουν να παραμερίσουν το «ΕΓΩ», να βγάλουν ξανά χαρακτήρα, να γίνουν ξανά ΟΜΑΔΑ.

ΥΓ: Ότι σπέρνεις, θερίζεις. Ας μη το ξεχνάμε αυτό.

ΥΓ 2: Με την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου υπάρχει καμία βελτίωση;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.