Ούτε ο Μήτρογλου δε μας σώνει

Ερωτηθείς για το τί περιμένει από το "talk of the town" που ακούει στο όνομα Κώστας Μήτρογλου, ο Φερνάντο Σάντος μεταξύ σοβαρού κι αστείου είπε πως αν δεν παίξουμε ομαδικά και με απόλυτη προσήλωση στην άμυνα, τότε δε μας σώνει ούτε ο Μήτρογλου. Η νίκη κόντρα στην Σλοβακία είναι επιτακτική ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες πρωτιάς, και αν δεν έρθει αυτή, τότε να εξασφαλιστεί η θέση στους ισχυρούς των μπαράζ.

Το έργο των διεθνών μας δεν είναι εύκολο και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στο “κυανόλευκο” στρατόπεδο. Η αδιάφορη Σλοβακία είναι πιο επικίνδυνη από την Σλοβακία με κίνητρο. Το απέδειξε αυτό η ομάδα του Κόζακ στο ματς με την Βοσνία στην Ζένιτσα όταν έκανε τους Βόσνιους να χάνουν το Μουντιάλ κάτω από τα πόδια τους. Λίγες μέρες μετά, εντός έδρας, η Σλοβακία, με κίνητρο, και μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, δεν άντεξε. Η Βοσνία “μεγάλωσε” σε αυτό το ματς και η ενδιαφερόμενη Σλοβακία την πάτησε όπως στην ισοπαλία με το Λιχτενστάιν.

Αφήνοντας το ψυχολογικό, και περνώντας στο καθαρά αγωνιστικό, η Σλοβακία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Άπειρη, αλλά καλή, με ποιοτικούς παίκτες και πάθος για μπάλα. Το αντιλαμβάνεστε εύκολα αυτό, αν σκεφτείτε δύο ονόματα. Στοχ. Και Βάις. Μπαλαδόφατσες που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Σλοβακία δεν είναι ούτε Λετονία, ούτε Λιθουανία. Στο ματς του περασμένου Οκτώβρη στην Μπρατισλάβα ο Βάις είχε αντικαταστήσει τον Στοχ. Σήμερα θα παίξουν κι οι δύο από την αρχή απόντος του Χάμσικ.

Σε εκείνο το ματς είχαμε κερδίσει 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη. Σε ένα παιχνίδι που αποτύπωσε την ομορφιά του ποδοσφαίρου αδιαφορώντας τους αριθμούς και τη στατιστική. Οι Σλοβάκοι είχαν 17 τελικές προσπάθειες, με 4 σουτ στο στόχο. Η Εθνική μας είχε 8 τελικές, με μία τελική στο στόχο. Το γκολ του Σαλπιγγίδη. Στο αποψινό ματς θα χρειαστεί να αλλάξουμε και τους αριθμούς αν θέλουμε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κι αν ο Φερνάντο Σάντος δεν ήθελε να απαντήσει ευθέως στο τί περιμένει από τον Μήτρογλου, είπε ευσχήμως πως ούτε ο Μήτρογλου δε μας σώνει αν δε δείξουμε ομαδικό πνεύμα. Για να εξηγήσει στη συνέχεια, πως ακόμα κι αν βάλει γκολ ο Μήτρογλου δε θα έχει κανένα νόημα αν αμυντικά δεν είμαστε αυτοί που πρέπει.Είπε επίσης ο Σάντος πως ο Μήτρογλου δε μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο του, αν και μάλλον δεν έφερε στο μυαλό του το παιχνίδι του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός λοιπόν θα παρατάξει ένα επιθετικό σχήμα με πίεση από το πρώτο λεπτό. Επουδενί όμως δεν πρέπει να χαθεί η αμυντική προσήλωση. Αν πάνε όλα όπως τα σχεδιάζει ο coach, τότε οι πιθανότητες είναι πολλές. Αλλά και αν δε γίνει αυτό, στα μπαράζ (δηλαδή στα δύσκολα) η Εθνική μας έχει το know how!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.