Πιάνει τόπο η επένδυση

Χάσαμε το λογαριασμό το καλοκαίρι απ' τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, καθότι η διοίκηση έκανε πράξη όσα ανέφερε στα τέλη της περασμένης περιόδου περί σημαντικής ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού της ομάδας του Πειραιά.

Αν θυμάστε, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ξεκαθαρίσει τότε προς το ποδοσφαιρικό τμήμα πως ο προπονητής είναι ο μόνος ο οποίος θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του στη νέα σεζόν.

Και είναι αλήθεια ότι το δυναμικό των νταμπλούχων άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό, προκειμένου ο Ισπανός τεχνικός να έχει δύο λύσεις πρώτης γραμμής για κάθε θέση. Η αναμέτρηση των Χανίων αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι αρχίζει και πιάνει τόπο η επένδυση των υπευθύνων του Ολυμπιακού.

Απλώς θυμηθείτε πως το Σάββατο ο Μίτσελ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Χολέμπας, Μπονγκ (τις δύο βασικές επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας), Ιμπαγάσα (που σε τέτοια ματς, όπως με τον Πλατανιά μπορεί να είναι καταλυτική η παρουσία του) και Γιαταμπαρέ, καθώς και τους ανέτοιμους Μασάντο και  Μιγκέλ Τόρες (δεν τον έχουμε δει ακόμη, αλλά έχει τις δυνατότητες και την εμπειρία ώστε να δώσει λύσεις στην άμυνα). Αναμφίβολα, δεν ήταν και λίγα τα προβλήματα.

Στα Περιβόλια ο Ισπανός τεχνικός, λοιπόν, άλλαξε κατά τα τρία ενδέκατα το σχήμα που είχε προτιμήσει στην άνετη νίκη επί της Βέροιας. Αφησε εκτός τους Μανιάτη, Μετζανί και Χολέμπας, ξεκινώντας τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σαλίνο και Εντινγκά. Και κράτησε στον πάγκο παίκτες όπως τον Μανιάτη, τον Ντομίνγκεζ, τον Σιόβα, τον Ολαϊτάν, τον Κάμπελ και τον Μετζανί, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν βασικοί.

Όταν το παιχνίδι με τον Πλατανιά άρχισε να «στραβώνει», ο Μίτσελ έριξε Ντομίνγκεζ, Κάμπελ και εν συνεχεία τον Μανιάτη για να πετύχει η ομάδα του μία εντυπωσιακή ανατροπή στο σκορ. Τούτο είναι το κέρδος ενός ρόστερ με βάθος, διότι ο προπονητής μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να κάνει τη διαφορά στη διάρκεια μίας αναμέτρησης. Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στον Ισπανό τεχνικό για τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει τις ισορροπίες ενός παιχνιδιού με τις επιλογές του απ’ τον πάγκο. Διότι δεν ήταν η πρώτη φορά που βοήθησε την ομάδα του με τις αλλαγές του στη διάρκεια ενός αγώνα στην τρέχουσα περίοδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.