Ο «καθαρός» Αυλωνίτης

Η θέση του κεντρικού αμυντικού σε μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι ίσως η πιο. επιρρεπής στις κίτρινες κάρτες. Συνήθως είναι οι παίκτες που δίνουν τις πιο σκληρές μάχες με τους υψηλόσωμους και με «βαριά» κορμιά επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας.

Χρειάζεται να συνδυάσουν δύναμη, εξυπνάδα, ταχύτητα για να αντιμετωπίσουν το «βαρύ πυροβολικό» της εκάστοτε επιθετικής γραμμής. Οι διαιτητές τους έχουν για τα καλά στο. μάτι και τους παρακολουθούν στενά για ενδεχόμενα στενά μαρκαρίσματα, ενώ συνήθως η κίτρινη κάρτα βγαίνει πιο εύκολα από το τσεπάκι τους όταν βλέπουν μαρκάρισμα κεντρικού αμυντικού.

Βάση λογικής, μετά από 8 αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ φάνταζε δύσκολο το ενδεχόμενο να έχουν μείνει «ακιτρίνιστοι» κεντρικοί αμυντικοί με πολλά λεπτά συμμετοχής. Κι όμως υπάρχουν.

Πρώτος στη σχετική κατηγορία είναι ο κεντρικός αμυντικός του Πανιωνίου, Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος σε 7 συμμετοχές (έλειψε λόγω τραυματισμού στο ματς με τον ΠΑΟΚ) και 667 αγωνιστικά λεπτά δεν έχει αντικρίσει την κίτρινη κάρτα. Την ίδια ώρα ο νεαρός αμυντικός του Πανιωνίου σταματάει αντικανονικά τον αντίπαλο με 1,3 φάουλ ανά παιχνίδι, ενώ έχει πραγματοποιήσει 38 επεμβάσεις.

Ακολουθεί ο Κώστας Μανωλάς του Ολυμπιακού με 8 συμμετοχές και 655 αγωνιστικά λεπτά, ο Θέμης Τζημόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα με 7 συμμετοχές και 661 αγωνιστικά λεπτά, ο Δημήτρης Σιόβας του Ολυμπιακού με 6 συμμετοχές και 469 αγωνιστικά λεπτά. Χωρίς κίτρινη κάρτα είναι και ο Σπύρος Βάλλας της Ξάνθης με 7 συμμετοχές και 609 λεπτά, ωστόσο, ο έμπειρος αμυντικός μετράει μία αποβολή στο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός και «καθαρός» αμυντικός είναι και ο Γιώργος Δεληζήσης του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο 25χρονος στόπερ μετράει 8 συμμετοχές και 759 λεπτά, τα περισσότερα από κάθε άλλον αμυντικό φέτος, και έχει παρατηρηθεί μόλις μία φορά με κίτρινη κάρτα.

Από εκεί και έπειτα, ο παίκτης με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες είναι ο Ανέστης Αναστασιάδης της Καλλονής, που σε 8 συμμετοχές και 663 λεπτά έχει δεχθεί 6 κίτρινες.
Μία λιγότερη έχουν οι Μαρτίνεθ Μανόλο του Λεβαδειακού (8Σ-721Λ), Στάθης Ταυλαρίδης του Ατρόμητου (8Σ-637Λ) και Κώστας Μπάρμπας της Βέροιας (6Σ-547Λ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.