Κλόπο…

Ανανέωσε λέει για δύο χρόνια τη συνεργασία του με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βρίσκεται στον πάγκο των Βεστφαλών μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Σιγά το πράγμα, σιγά την είδηση. Αναμένομενο. Πέρα για πέρα. Είναι σαν να μου λέτε ότι ένας πατέρας θα αφήσει στο δρόμο το παιδί του, δεν θα το φροντίσει, δεν θα το συμβουλέψει όταν αυτό θα είναι στα πρώτα βήματα της ζωής του. Πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό σε μια υγιέστατη οικογένεια; Το συναντάμε σπάνια.

Έτσι, λοιπόν και στα αποδυτήρια της Μπορούσια, ο Κλοπ λειτουργεί ως πατέρας, ως φίλος, ως ο μεγάλος αδερφός. Είναι λατρευτός από τους παίκτες του, ακόμα περισσότερο από τους φίλους της ομάδας του.

Πως θα μπορούσε να ισχύει το αντίθετο; Από τον Μάιο του 2008 βρίσκεται στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Είναι ο άνθρωπος που το δίδυμο Βάτσκε-Τσορκ του εμπιστεύτηκαν το πλάνο για την αναμόρφωση, για την γιγάντωση (ξανά) του συλλόγου. Αρχικά, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 2 χρόνων.

Η εξέλιξη και τα αποτελέσματα της Μπορούσια την τελευταία 5ετία είναι γνωστά. Δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, ένα Κύπελλο Γερμανίας, ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας και παρουσία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Μάιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, ο ίδιος αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος προπονητής στη Γερμανία (2011, 2012).

Με την τακτική του και την καθημερινή δουλειά του, η οποία στηριζόταν κατά βάση στην αξιοποίηση των ταλέντων των Ακαδημιών και στο εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτει ο σύλλογος, με μεγάλη συμμετοχή του ιδίου.

Ο Κλοπ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτό που είναι σήμερα η Μπορούσια. Οι γνώσεις του, η δίψα του για δουλειά και διάκριση, αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του. Είναι ένας από τους ανθρώπους που γιγάντωσαν ξανά, αγωνιστικά και οικονομικά, τον σύλλογο της Βεστφαλίας, οπότε θεωρώ απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, όχι την αναπροσαρμογή και την επέκταση του συμβολαίου του «Κλόπο», αλλά την επιθυμία του 46χρονου τεχνικού να παραμείνει στο Ντόρτμουντ. Εκεί που έφτιαξε το όνομά του. Εκεί που τον πίστεψαν και τους πίστεψε. Αυτή η Μπορούσια είναι το «παιδί» του Γιούργκεν Κλοπ. Δεν σκοπεύει να το αφήσει στο δρόμο. Άλλωστε και ο «Κλόπο» πλέον, είναι ένας από αυτούς. Τους «Μπορούσιανς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.