Αγώνας πρόκληση

Για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση τους «8» του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας προϋποθέτει ένα - τουλάχιστον - αγωνιστικά επιτυχημένο ενενηντάλεπτο κόντρα στον Ηρακλή, στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 17.00 στο γήπεδο της Τούμπας, μετά τη νίκη του «Δικεφάλου» στο Καυτανζόγλειο με 1-0 πριν από δέκα πέντε ημέρες, χάρη στο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Για τον Χουμπ Στέφενς η πρόκληση είναι διπλή. Από τη μια η αγωνιστική επιτυχία κι από την άλλη η αντίστοιχη πρόοδος. Με δυο λέξεις ο αρμονικός συνδυασμός της ουσίας με το θέαμα. Μια ισορροπία την οποία δεν έχουν καταφέρει να επιδείξουν σε καμία από τις τέσσερις ευκαιρίες που τους δόθηκαν μετά τις διακοπές των εορτών. Στις τρεις πρώτες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είχε έρθει ως παρηγοριά κι ως παράταση προσδοκίας για ένα καλύτερο αγωνιστικό θέαμα. Μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη όμως το . θερμόμετρο ανέβηκε πάλι εκ νέου.

Κόντρα στον Γκιγέρμιο Ογιος και τη φιλόδοξη – όπως επίσης «διψασμένη» ν’ αποδείξει – ομάδα του, ο Ολλανδός τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τους Χακόμπο, Λόπεθ, Κατσικά, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Λάζαρ, Σαλπιγγίδη, ενώ ο Κατσουράνης που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διήμερο. Οπως γίνεται κατανοητό από τις απουσίες οι σημαντικότερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα αφορούν τη μεσαία γραμμή. Με τους . «συνήθεις υπόπτους» Τζιόλη, Λάζαρ εκτός οι εναπομείνασες λύσεις είναι κατά κύριο λόγο οι Κάτσε, Μαντούρο, εκτός κι αν προκύψει κάποια αγωνιστική ευρεσιτεχνία, καθώς η θέση του αμυντικού χαφ είναι οικεία στον Κίτσιου, ενώ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί – ανεπιτυχώς – και ο Νίνης.

Ο Γλύκος θα υπερασπιστεί την εστία του «Δικεφάλου», με τον Λίνο αριστερά, τον Τζαβέλλα με τον Βίτορ στο κέντρο της άμυνας και φαβορί για τέταρτο μέλος της γραμμής τον Κίτσιου, σε ρόλο αουτσάιντερ ο Σκόνδρας. Τρίτο στέλεχος της μεσαίας γραμμής, πιο μπροστά σε σχέση με τ’ αμυντικά χαφ ο Μάρτενς, έχοντας δεξιά του τον Λούκας κι αριστερά του έναν εκ των Στοχ, Γεωργιάδη. Μια από τις πλέον σίγουρες θέσεις της αρχικής ενδεκάδας είναι αυτή του επιθετικού αφού ο εξής ένας της αποστολής είναι ο Αθανασιάδης.

Η παρουσία σ’ αυτήν σχεδόν όλων των μεσοεπιθετικών που διαθέτει η ομάδα δίνει την ευκαιρία στην τεχνική ηγεσία να διαφοροποιήσει την αντίστοιχη γραμμή σε μια λογική έκπληξης – πιθανόν – για τον αντίπαλο. Λίγες ώρες έμειναν για να φανούν τα γνήσια σχέδια του τεχνικού του «Δικεφάλου» αλλά κι η κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, είτε αυτοί είναι νέοι στην ομάδα, είτε επιστρέφουν από μακροχρόνια αποχή, είτε δεν ανήκουν σε καμία από τις δυο παραπάνω κατηγορίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.