Eμαθε να …κερδίζει!

Χρειάστηκε λίγο άγχος, όμως το φινάλε ήταν γλυκό για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έδειξε το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο ότι πλέον έχει μάθει να ...κερδίζει.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο είχε χαρακτήρα, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και πήρε αυτό που ζητούσε απέναντι στον παθιασμένο Πλατανιά. 

Οι Πράσινοι λίγο έλειψε να πληρώσουν το νωθρό τους ξεκίνημα στην αναμέτρηση… Πολλά λάθη στο πρώτο μέρος και νευρικότητα στο παιχνίδι του Τριφυλλιού, ωστόσο ο Στέφανος Καπίνο φρόντισε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και την ομάδα του μέσα στην διεκδίκηση των τριών βαθμών. Ο νεαρός πορτιέρε του Παναθηναϊκού είναι ο λόγος που οι Πράσινοι δεν δέχθηκαν γκολ από τους Χανιώτες στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Με σωστές τοποθετήσεις και σημαντικές αποκρούσεις έβαλε …στοπ στις προσπάθειες των παικτών του Πλατανιά και έκανε μια από τις καλύτερες εφετινές του εμφανίσεις. 

Με το κέντρο …βραχυκυκλωμένο, ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε ρόμβο σε 4-2-3-1 και αυτή η κίνηση του τεχνικού των Πράσινων έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε σταδιακά τους κενούς χώρους και άρχισε να συμπεριφέρεται ως …ομάδα, ενώ ήρθε και το γκολ του Αμπέντ την κατάλληλη στιγμή για να διώξει την πίεση από τους Πράσινους… 

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Τριφυλλιού …ηρέμησαν, επανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, βελτίωσαν το passing game, είχαν καλύτερη κίνηση στον χώρο, πήραν τον έλεγχο στο παιχνίδι και δημιούργησαν ευκαιρίες, έστω και αν ο Μπεργκ παρέμεινε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό απελπιστικά μόνος στην επίθεση, δίχως να έχει πάρει μια σωστή πάσα σε όλο το ματς… 

Ο σκόρερ Μεντί Αμπέντ ήταν από τους διακριθέντες και ξεχώρισε με την παρουσία του στο ματς, ενώ σε καλή βραδιά ήταν και ο Ντάνιελ Πράνιτς, με τον Κροάτη να αφήνει θετικές εντυπώσεις ως αμυντικός χαφ. Ο Τριανταφυλλόπουλος έδωσε λύσεις και στο κέντρο της άμυνας και στη δεξιά πλευρά, ενώ credits για την νίκη αναλογούν και στον Γιάννη Αναστασίου για το καλό κοουτσάρισμα και τις σωστές κινήσεις από τον πάγκο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.