Άυπνοι επαγγελματίες

Το σκηνικό ήταν διαφορετικό από τις άλλες φορές. Στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου την Κυριακή επικρατούσε μία "παγωμάρα".

Η είδηση της προφυλάκισης του Γιώργου Σπανού, αργά το βράδυ του Σάββατου, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή του Ατρόμητου. Μάλιστα τα μαντάτα ήρθαν σε αντιδιαστολή με την αισιοδοξία που απέρρεε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά και την απολογία του ισχυρού άνδρα της κυανόλευκης ΠΑΕ.

Στο άκουσμα της είδησης, ο Γιώργος Παράσχος, οι συνεργάτες του, όλοι όσοι είναι γύρω από την ομάδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές έμειναν αποσβολωμένοι. Σα να έχαναν την γη κάτω από τα πόδια τους. Κάποιοι βούρκωσαν κιόλας, γιατί η συναναστροφή τους με τον Γιώργο Σπανό, υποδείκνυε μόνο έναν επιθετικό προσδιορισμό προς το πρόσωπό του, “Κύριος”. Το περασμένο της ώρας δεν ένοιαζε κανέναν. Η Ξάνθη είχε εκτοπιστεί από το μυαλό. Κι όμως έπρεπε να κοιμηθούν οι παίκτες για να είναι φρέσκοι στο παιχνίδι.

Αμ δε. Ελάχιστοι έως κανένας από τους παίκτες του Ατρόμητου έκλεισαν μάτι. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίστηκαν στο αρχικό σχήμα, που έπιασαν πολύ καλή απόδοση, χωρίς να έχουν κοιμηθεί ούτε ένα λεπτό το βράδυ του Σαββάτου. Δεν μπορούσαν. Δεν γινόταν. Δεν χώραγε ο νους τους αυτό που συνέβαινε. Βέβαια η εντολή του προέδρου τους ήταν σαφής. “Νικήστε για μένα, συνεχίστε σα να μην τρέχει τίποτα, όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πάντα”, ήταν το μήνυμά του. Άλλωστε εκείνος πάντα αποτελούσε την “σταθερά” της ασφάλειας στην ομάδα του Περιστερίου.

Τα λόγια του επέδρασαν θετικά εν τέλει στην ομάδα. Οι παίκτες συσπειρώθηκαν. Παραμέρισαν το πρόβλημα. Και λειτούργησαν όπως λειτουργούν εδώ και οκτώ μήνες. Δείγμα άψογου επαγγελματισμού. Οι ίδιοι άλλωστε το παραδέχτηκαν. “Δεν γίνεται να μην σε επηρεάσει ένα τέτοιο γεγονός.” Από την άλλη όμως ακούστηκε και η άλλη όψη του νομίσματος, “αυτή η περιπέτεια θα μας πεισμώσει και θα μας κάνει πιο δυνατούς”. Η αρχή της περιπέτειας το έδειξε αυτό. Η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη. Ο δεδομένος επαγγελματισμός τους θα πρέπει να συνδυαστεί άψογα με τα παιχνίδια του μυαλού που δεν θα είναι και λίγα το επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το διάστημα “θα φανούν οι άντρες” όπως είπε κι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μετά το τέλος του αγώνα για να συμπληρώσει, “εδώ φαίνονται οι φίλοι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.