Δεν πρέπει να…«κολλήσει» στο ντέρμπι

Ένα από τα δυσκολότερα καθήκοντα ενός προπονητή είναι η σωστή διαχείριση της ψυχολογίας της ομάδας του.

Είτε πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, είτε για μια τεράστια αποτυχία, ο τεχνικός καλείται να επαναφέρει τους παίκτες του στο σημείο μηδέν και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.
 Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού η εντυπωσιακή νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους του Τριφυλλιού και πλατιά χαμόγελα στο στρατόπεδο των Πράσινων. Είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα και μια νίκη που έδωσε μπόλικους πόντους ψυχολογίας στην νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού. Όμως οι Πράσινοι δεν πρέπει να μείνουν . «κολλημένοι» στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» και να επαναπαυτούν στις «δάφνες» του θριάμβου τους. Ασφαλώς και είναι η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην εποχή Αναστασίου, ωστόσο οι Πράσινοι οφείλουν να προχωρήσουν. Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο και δεν τελείωσε στις 2 Μαρτίου.
Πάντα τα παιχνίδια που ακολουθούν μετά από ένα σημαντικό αποτέλεσμα είναι και τα πιο επικίνδυνα. Γι’ αυτό άλλωστε ο Γιάννης Αναστασίου λέει και ξαναλέει στους παίκτες του ότι πρέπει να είναι δύο φορές πιο συγκεντρωμένοι στον αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη. Δεν θέλει και πολύ να χαθεί η αυτοσυγκέντρωση και οι .βαθμοί. Άλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν την προσπάθεια τους για παραμονή στην κατηγορία και βλέπουν αυτό το ματς σαν τελικό.
Αναμφίβολα υπάρχει διαφορά ποιότητας και ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη του στιγμή. Οι Πράσινοι πρέπει να εκμεταλλευτούν το βράδυ του Σαββάτου το  ψυχολογικό αβαντάζ που έχουν αποκτήσει από την εμφάνιση τους την περασμένη Κυριακή, να παρουσιαστούν το ίδιο σοβαροί και να πάρουν τους βαθμούς της νίκης στο ματς με τον Άρη. 
Υ.Γ. Περισσότερο με οικογένεια μοιάζει ο Παναθηναϊκός και οι παίκτες του δείχνουν σε κάθε ευκαιρία πόσο δεμένοι είναι με την ομάδα. Είναι πραγματικά σπάνιο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να αρνηθεί πριμ και ιδιαίτερα μετά από μια μεγάλη νίκη. Κι όμως οι Πράσινοι το έκαναν! Έβαλαν και πάλι την ομάδα πάνω απ’ όλα και λέει πολλά η πρόταση τους- που έγινε δεκτή από τη διοίκηση- να πάρουν πριμ όλοι όσοι βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα στην περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.