Ολλανδία και Ιταλία τις εντυπώσεις

Μετά την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ των Μουντιάλ οι ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις ήταν η Ολλανδία και η Ιταλία. Ωστόσο οι εντυπώσεις δεν αρκούν για να χαρίσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ ήταν η πιο πειστική "ασελγώντας" πάνω στο πτώμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας που πλέον, σαν πληγωμένο θηρίο, θα ψάξει την αντίδρασή της. Οι "τουλίπες" φάνηκαν έτοιμες πάντως να πετάξουν από πάνω τους τον μανδύα του loser.

Η “σκουάντρα ατζούρα” κόντρα στα προγνωστικά έπαιξε μπαλάρα και για μια ακόμα φορά αν και λογιζόταν ως πέμπτο-έκτο φαβορί έχει κάνει τους μπουκμέικερ να αναθεωρούν, καθώς η φανέλα της είναι μία από τις δύο-τρεις πιο βαριές διαχρονικά. Σίγουρα για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου χρειάζεται διάρκεια και το κάτι παραπάνω, με το 2006 ακόμα να φαντάζει μακρινό. Πιο μακρινό ασφαλώς μοιάζει για την Αγγλία το 1966.

Η διοργανώτρια Βραζιλία, πιο ευρωπαϊκή από ποτέ σε στιλ ποδοσφαίρου, “τα χρειάστηκε” κόντρα στην Κροατία, ενώ σκόνταψε με το Μεξικό. Ωστόσο λογίζεται ακόμα ως ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου λόγω έδρας. Η Γερμανία έριξε ναι μεν τεσσάρα στην ασόβαρη Πορτογαλία, είναι δυνατή “εξ αίματος”, πήρε πέναλτι για να πάρει μπρος, αλλά σίγουρα πήρε και την κατάλληλη ψυχολογία για να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή κόντρα σε οποιονδήποτε, ακόμα και παίζοντας έντεκα εναντίον έντεκα.

Η Αργεντινή με το τεράστιο κίνητρο της κούπας στην Βραζιλία, αναμένεται βελτιωμένη στην συνέχεια και πρέπει να δούμε πως θα ανταποκριθεί αν ο Μέσι με τον Ντι Μαρία δεν βρεθούν σε καλή μέρα κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Η Γαλλία παραμένει ερωτηματικό, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Βέλγιο που έχει την ποιότητα, έχει την διάθεση, δεν έχει όμως την εμπειρία.

Ευχάριστη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής ημέρας αποτέλεσε η Κόστα Ρίκα, που δεν πάει για μεγάλα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν είναι και η χειρότερη ομάδα του τουρνουά όπως είχε γραφτεί σε προγνωστικά και προβλέψεις.

Το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, με πολλά γκολ και αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις στην συνέχειά του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.