Ευχαριστούμε Φερνάντο! Καλώς ήρθες Κλαούντιο!

Με μία πτήση για την Λισσαβόνα γράφτηκε ο επίλογος της σχέσης του Φερνάντο Σάντος με την Εθνική μας ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού αποχαιρέτησε τους παίκτες του με δάκρυα στα μάτια αναχώρησε για την πατρίδα του με "πέτρινη" καρδιά. Ο ίδιος έζησε και μας χάρισε πολύ όμορφες στιγμές.

Από την πρώτη μέρα δήλωνε ρεαλιστής. Ήξερε ότι δεν θα ξεπεράσει τον άθλο του 2004, αλλά δεν έβαλε ταβάνι στις φιλοδοξίες του.

Δεν υποσχέθηκε ποτέ το Μουντιάλ, ούτε και το Euro. Υποσχέθηκε να παρουσιάσει μια ομάδα που θα συνεχίσει στο μονοπάτι των επιτυχιών που είχε χαράξει ο Ότο Ρεχάγκελ. Και τα κατάφερε. Παρουσίασε μια ομάδα που αρνιόταν πεισματικά να χάσει. Που έκανε 17 σερί αήττητα ματς. Που πήρε πρόκριση στους “8” του EURO 2012 και στους “16” του Μουντιάλ. Που στην Βραζιλία παρουσίασε ίσως την καλύτερη και πιο πειστική εκδοχή στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος.

Η ομάδα μας στα χέρια του Φερνάντο Σάντος μεγάλωσε. Με τα όποια λάθη του. Άλλωστε όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Κι εκείνος επέλεξε να μένει μόνιμα στην Ελλάδα και να δουλεύει κανονικά. Χτίζοντας παράλληλα το μέλλον της Εθνικής ομάδας με ένα project που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του κόσμου. Πλέον το project της οργάνωσης των εθνικών ομάδων τρέχει κανονικά και αποφέρει καρπούς.

Ο Τάκης Φύσσας κι ο Λεωνίδας Βόκολος έχουν συμβάλλει τα μέγιστα όλη αυτή την τετραετία και οι εξελίξεις αναμένονται με αγωνία ως προς το τί μέλλει γενέσθαι με τα άτομα που θα πλαισιώσουν τον Κλαούντιο Ρανιέρι και που θα συνεχίσουν το κορυφαίο project που έχει εκπονηθεί ποτέ για τις εθνικές ομάδες.

Τί παραδίδει ο Σάντος στον Ρανιέρι; Παραδίδει την Εθνική μας ομάδα στα καλύτερά της. Και με μια πλειάδα όπλων έτοιμων να συνεχίσουν να τραβούν την ομάδα όλο και ψηλότερα. Παραδίδει μια ομάδα η οποία ισχυροποίησε τα στοιχεία της ταυτότητάς της όπως αυτά είχαν αρχίσει να γαλουχούνται από το 2002 κι έπειτα. Και έβγαλε ακόμα περισσότερα στοιχεία τώρα προς το τέλος. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ξεδιπλώθηκε μερικό από το πλούσιο ταλέντο της φουρνιάς παικτών που έρχεται με όρεξη και φόρα.

Ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς, ο Σάμαρης, ο Μανιάτης, ο Κονέ, ο Φετφατζίδης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Μήτρογλου και οι πιο έμπειροι Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ καλό κορμό, στον οποίο θα κολλήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν στην αποστολή αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν κλήθηκαν σε αυτήν αλλά το ταλέντο τους και τα προσόντα τους είναι δεδομένα.

Το φορτίο που αναλαμβάνει ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι μεγάλο. Η παρακαταθήκη που του αφήνει ο Φερνάντο Σάντος είναι μεγάλη. Αν ο Ιταλός έχει τις απαραίτητες φιλοδοξίες και την όρεξη να εξελίξει το μοντέλο των προκατόχων του, τότε η συνταγή δεν μπορεί παρά να είναι πετυχημένη. Ο πολύπειρος τεχνικός αναμένεται να έρθει στην χώρα μας μετά τις 20 Ιουλίου ώστε να αρχίσει να προετοιμάζει το μέλλον της Εθνικής μας ομάδας.

Ακόμη εκκρεμούν κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ. Ο ίδιος θέλει να συζητήσει με τον Τάκη Φύσσα και τον Λεωνίδα Βόκολο πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Καλό θα ήταν τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο κι ο βοηθός του Σάντος να παραμείνουν στις επάλξεις. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αναλάβει πόστο και ο Γιώργος Καραγκούνης όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο, και σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΕΠΟ εκτός από ένα φιλικό που θα κάνει προς τιμήν του, θα του προτείνει να αναλάβει πόστο στο αντιπροσωπευτικό μας  συγκρότημα.

Όπως και να’χει θα πρέπει η νέα εποχή της Εθνικής να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρότερη. Ώστε η μετάβαση και σε αυτή την περίπτωση να γίνει με ομαλό τρόπο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.