Κλείνει το μάτι στα … αστέρια

Η θεά Τύχη έκανε και πάλι τα δικά της παιχνίδια και έφερε στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τα .αστέρια, τη γνώριμη Σταντάρ Λιέγης.

Με αυξημένες τις πιθανότητες να βγει το όνομα της Ζενίτ – λόγω της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να μην κληρωθούν μεταξύ τους Ρώσικες και Ουκρανικές ομάδες- και τις Λιλ και Μπεσίκτας υποψήφιες αντιπάλους, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και .κακή η κλήρωση. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι και .σίγουρη η πρόκριση, επειδή οι Πράσινοι θα βρουν απέναντι τους τον Βέλγικο σύλλογο.

Δεν πρέπει να λησμονάμε ότι η Σταντάρ Λιέγης ήταν στο γκρουπ των δυνατών του non- champions path και ο Παναθηναϊκός στους ανίσχυρους, ενώ το .πάθημα του 2010, όταν το Τριφύλλι του Σισέ, του Ζιλμπέρτο Σίλβα, του Λέτο και του Καραγκούνη είχε θριαμβεύσει επί της Ρόμα και την είχε .πατήσει από τη Σταντάρ, είναι .μάθημα για τους εφετινούς αγώνες. Ασφαλώς και  ήταν πολύ καλύτεροι τότε οι Βέλγοι με Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ και Μποκανί στη σύνθεση τους, όμως επίπεδα πιο πάνω ήταν και ο Παναθηναϊκός  του 2010, αν και το μυαλό τότε ήταν περισσότερο στο πρωτάθλημα και λιγότερο στην Ευρώπη.

Από την επίσκεψη μας στη Βαλονία πριν από τέσσερα χρόνια, μου είχε κάνει εντύπωση η έδρα της Σταντάρ, το «καυτό» Μορίς Ντουφράν και οι . φωνακλάδες Βέλγοι, ενώ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι αρκετά .ελληνική. 
Mειονέκτημα για τη Σταντάρ είναι ότι έχασε τον καλύτερο της παίκτη και πρώτο σκόρερ της, Μίτσι Μπατσουαγί, καθώς και οι αρκετές αλλαγές που έκανε στο ρόστερ της, ενώ το πλεονέκτημα της ομάδας της Λιέγης είναι η αγωνιστική της ετοιμότητα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, καθώς το πρωτάθλημα Βελγίου αρχίζει σε μια εβδομάδα.

Η Σταντάρ Λιέγης δεν είναι φόβητρο και ο Παναθηναϊκός του περσινού δεύτερου γύρου μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν οι Πράσινοι βρουν το ρυθμό τους και φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα- για την εποχή- αγωνιστικής ετοιμότητας, τότε θα έχουν και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομοιογένεια που έχει το Τριφύλλι είναι και το πιο δυνατό όπλο των Πράσινων στα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Σταντάρ, ενώ το αγωνιστικό στυλ του Παναθηναϊκού (πίεση στον αντίπαλο, πολλά τρεξίματα, κατοχή μπάλας, καλό passing game) μπορεί να .βραχυκυκλώσει τους Βέλγους και να οδηγήσει την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.