Ο Μίτσελ μετέτρεψε το «βράχο» σε «ζελέ»

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League ήταν θαρρείς γραμμένη από την πένα της πιο ερωτευμένης με τους ερυθρόλευκους μοίρας.

Είχαν απέναντι τους μια ομάδα αλύγιστη, τη σκληράδα και την αντοχή της οποίας μετέτρεψαν σε ρευστότητα και αδυναμία. Ένα βράχο που τον έκαναν ζελέ.
Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται ενίοτε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν έχουν όμως την εικόνα που παρακολουθήσαμε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκεί τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά κι ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής και μεθοδικής δουλειάς.
Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την κλήρωση των ομίλων του Champions League, όταν ο Μίτσελ καλεσμένος στα κανάλια Novasports είχε δώσει γραμμή σκέψης στην ομάδα. Από τους συνεργάτες του, μέχρι τους αναπληρωματικούς. 

Η δημοσιογραφική σκέψη τον είχε ρωτήσει αν οι 6 βαθμοί κόντρα στη Μάλμε, θα πρέπει να αποτελέσουν το βατήρα εκκίνησης της ελληνικής ομάδας σε αυτή την προσπάθεια.

Εκείνος απάντησε ότι η ομάδα του δε θα πρέπει να νιώθει υποδεέστερη απέναντι στις πρωταθλήτριες Ισπανίας και Ιταλίας, κοιτάζοντας μόνο την «αδύναμη» του ομίλου. Αυτό απαντούσε η σκέψη ενός πρωταγωνιστή του ποδοσφαίρου.

Το μήνυμα του Μίτσελ έφυγε από την πρώτη στιγμή προς πάσα κατεύθυνση. Η σφυρηλάτηση της ψυχολογίας είχε αρχίσει.
Ένα μήνυμα όμως που δε στηρίζεται στη λογική του «έντεκα εμείς έντεκα και αυτοί», ή του εμπρησμού της ψυχολογίας με φράσεις «πρόκειται για μάχη, πρέπει να μασάμε σίδερα».
Στηρίζεται στην τεράστια εμπειρία του ίδιου και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου, που του προσφέρουν την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει κάθε ματς με την ηρεμία της ανωτερότητας. Της ανωτερότητας, όχι της αλαζονείας.
Αυτή την ανωτερότητα έβγαλε ο Ολυμπιακός στο γρασίδι. Οι παίκτες του Ισπανού ήταν σωστά προετοιμασμένοι, είχαν αυτοπεποίθηση η οποία όμως δε διαβρώθηκε σε αλαζονεία όταν βρέθηκαν να προηγούνται με διαφορά δύο τερμάτων.
Ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι σχετικά με τι έχουν να αντιμετωπίσουν και το μαρτυρά περίτρανα η φάση του πρώτου γκολ, όταν δε στέλνουν από κόρνερ τη μπάλα στην περιοχή – ναρκοπέδιο της Ατλέτικο με σέντρα, αλλά τη βγάζουν προς τα πίσω.

Ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένοι για να αφήσουν τη μπάλα στους «ροχιμπλάνκος» και να επιχειρήσουν να παίξουν εκείνοι σαν αυτούς. Με «σκυλίσιο» τρέξιμο, ανεξάντλητη δύναμη και κάθετο, μεστό ποδόσφαιρο.
Η φετινή πρεμιέρα ξετυλίχθηκε για τον Ολυμπιακό σε μια ονειρεμένη νύχτα που θα μείνει αξέχαστη. Μια νύχτα που υποχρέωσε τη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, η οποία έχασε το τρόπαιο αήττητη αφού λύγισε στην παράταση στον τελικό, να ψάχνει πάλι την πυξίδα της.

Οι «ροχιμπλάνκος» ηττήθηκαν ενώ πέτυχαν δύο γκολ για πρώτη φορά μετά τις 11 Δεκεμβρίου 2011. Από την Εσπανιόλ τότε με 4-2.
Πέρασαν 169 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2014 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και το βλέμμα του προπονητή τους Ντιέγκο Σιμεόνε στις κερκίδες του γηπέδου μαρτυρούσε την αξία της νίκης του Ολυμπιακού. Και του Μίτσελ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.