Οι ομάδες κτίζονται από τον τερματοφύλακα

Πριν από δύο μήνες ο Μίτσελ είχε αποκαλύψει πως στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο προσευχόταν να μη βρεθεί μεγάλη ομάδα του εξωτερικού η οποία θα αγόραζε τα δικαιώματα του Ρομπέρτο.

Βλέπετε, οι περσινές εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Champions League είχαν ανεβάσει σημαντικά τις μετοχές του.

Βεβαίως, στο δεύτερο γύρο της προηγούμενης περιόδου, η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε σπεύσει να αποκτήσει εκείνη τα δικαιώματά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνοντας μία πολύ ακριβή επένδυση. Ήταν μία ορθότατη επιλογή, διότι οι ομάδες κτίζονται από τον τερματοφύλακα.
       
Ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν πραγματικά εξωπραγματικός στον αγώνα με την Γιουβέντους, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Μίτσελ μετά το τελευταίο σφύριγμα της ιστορικής παράστασης που ανέβηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2014 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας των «ερυθρόλευκων» επί της Γιουβέντους, σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Και ήταν η πέμπτη συνεχόμενη στο Φάληρο επί σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Μάλιστα, οι τρεις τελευταίες ήταν επί των πρωταθλητών προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών: της Αγγλίας (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), της Ισπανίας (Ατλέτικο Μαδρίτης) και της Ιταλίας (Γιουβέντους), ενώ είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες επί της Μπενφίκα και της Αντερλεχτ.

Ένα σερί που δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, σε όλα τα επίπεδα. Αλλά θα μας επιτρέψετε να σταθούμε στον Μίτσελ. Είναι τύχη για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει έρθει στα μέρη μας. Και μακάρι να συνεχίσει να εργάζεται για χρόνια πολλά στην ομάδα του Πειραιά, αφού μπορεί να αφήσει μία ανεκτίμητη κληρονομιά σε όλους εμάς που ασχολούμαστε (και γιατί όχι, αγαπάμε) το ποδόσφαιρο.

Παρεμπιπτόντως, ήταν ευφυέστατο το σχέδιο δράσης του στον αγώνα με την Γιουβέντους. Προκειμένου η ομάδα του να ανταποκριθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στο 3-5-2 της «Μεγάλης Κυρίας», ο Μίτσελ αποφάσισε να γεμίσει το χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Κασάμι και Μανιάτη, «θυσιάζοντας» τον Αφελάι, τον οποίο κράτησε στον πάγκο. Τέλεια προσέγγιση του αγώνα από μία προπονητική ιδιοφυΐα που τώρα «τρέχει» για να ετοιμάσει την ομάδα του για το ντέρμπι των «αιωνίων». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα σκαρφιστεί για το ραντεβού με τον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.