Σπάνιο και εξωτικό χΑρμάνι

Τρίτο δεκάλεπτο, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Ο Παναθηναϊκός κονιορτοποιεί την Αρμάνι Μιλάνο, την ίδια ομάδα που έφτασε τη Φενέρμπαχτσε στο αμήν και που κέρδισε εκεί που οι πράσινοι σκόνταψαν: στο Μόναχο. Η κερκίδα των οργανωμένων το τολμά: "φέρτε μας το ευρωπαϊκό". Έναν - έναν να τους ρώταγες, δύσκολα θα έβρισκες πάνω από καμιά δεκαριά που θα το πίστευαν πραγματικά, ότι μπορεί η ομάδα τους να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Αν είναι ανάγκη να βρεθεί ένα και μόνο κέρδος από την απολαυστική βραδιά κόντρα στους Ιταλούς, είναι αυτό: η και με τη βούλα πια ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου στο νέο εγχείρημα. Μαθημένος στις επιτυχίες αλλά κυρίως στην αναγνώριση της προσπάθειας, ο κόσμος του τριφυλλιού τρίβει τα μάτια του από αυτά που γίνονται στο παρκέ και δικαίως καταφεύγει στην υπερβολή για να εκφραστεί.

Δηλαδή, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Άμυνα που σπάει κόκαλα; 30 πόντους στο ημίχρονο. Ομαδικότητα; 23 ασίστ. Συγκέντρωση; 14 λάθη, τα πιο πολλά στο φινάλε. Αυτοπεποίθηση; 60.5% δίποντα, 56.3% τρίποντα. Ηγέτη;

Έλα, μην τα ξαναλέμε. Διαμαντίδης, 6 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 24:38. Ο Χάκετ έβγαλε τα συκώτια του Μποχωρίδη, από τα νεύρα του για αυτά που είχε υποστεί νωρίτερα.

Στη Super Euroleague αργότερα το γυρίσαμε και εμείς στις υπερβολές, αλλά συμπαθάτε με, με υπερβολήμ αν όχι ύβρι μοιάζουν όλα αυτά που έχουν πετύχει Ιβάνοβιτς και σία ως τώρα. Ρώταγα τον Γκιστ αν μοιράζονται τη μπάλα όπως οι San Antonio Spurs, ο Συρίγος σόλαρε στο στούντιο, ο Αμερικανός (χαμο)γέλαγε, όλα καλά.

Από τους 12 που έστειλε στο παρκέ ο Ιβάνοβιτς, σκόραραν οι 10. Όχι σκόρπιες βολές. Από 6 (Διαμαντίδης) και πάνω. Να σας πω τα πεπραγμένα του πάγκου του Παναθηναϊκκού, δηλαδή των Γκιστ-Ράιτ-Μπλουμς-Μαυροκεφαλίδη-Παππά-Μποχωρίδη-Χαραλαμπόπουλου;Να σας τα πω.

11/19 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 8/13 βολές. Το όλον, 45 από τους 90 πόντους των γηπεδούχων. Ακριβώς οι μισοί, συνοδεία 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλεψίματος, 2 μπλοκ και 6 λαθών.

Πάλι καλά που υπήρχε και ο Κλέιζα δηλαδή, που λόγω ερυθρόλευκου παρελθόντος τα άκουσε μαζεμένα, αλλιώς το ματσάκι θα ήταν για ποπ-κορν και κόα-κόλα.

“Refreshing”, μου είπε ο Τζέιμς Γκιστ στις καθιερωμένες συνεντέυξεις μετά το ματς. Αναζωογονητικό, να μπορεί ο Παναθηναϊκός να βάζει κανένα ποντάκι παραπάνω στην επίθεση, να μην ζει και πεθαίνει στους 65 πόντους, υποχρεωμένος βρέξει-χιονίσει να παίζει ντέρμπι κάθε εβδομάδα. Αστεία – αστεία, σκοράρει 85 μέσο όρο στα τέσσερα ματς που έχει δώσει ως τώρα.

Ίσως αυτή να είναι και η λέξη που χαρακτηρίζει τον πρώτο “πράσινο” μήνα. Refresh. Λες και πάτησε το F5 στο πληκτρολόγιο του, ο Παναθηναϊκός γύρισε σελίδα κρατώντας τις χρήσιμες σημειώσεις από την προηγούμενη (λέγε με άμυνα), είναι πλέον πιο διασκεδαστικός, λίγο πιο χαρούμενος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καράβι θα κλυδωνιστεί εκτός έδρας: προσεχώς έρχονται ταξίδια στο άγνωστο (Ζγκόρτζελεκ, ούτε ξέρω πως θα φτάσω εκεί), σε κάστρα με βαριά κανόνια (Βαρκελώνη), σε σπίτια αντιπάλων που διψούν για ρεβάνς (Κωσταντινούπολη, Μιλάνο).

Αλλά το να μην μπορείς να χαμογελάσεις στη λιακάδα,λέγεται μιζέρια,αγαπητοί. Ειδικά όταν χαζεύεις τον Διαμαντίδη, να παίζει με τη μπέρτα του Σούπερμαν και την ψυχοσύνθεση ταπεινού υπηρέτη. Λίγο πιο ανατολικά, προς Βόσπορο μεριά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είδε το ματς και θα μελαγχόλησε. Έχοντας μπλέξει με τους Σιπάχι και τους Χίκμαν, αναζητά ένα καπετάνιο να κουμαντάρει ένα βαπόρι που μοιάζει προς το παρόν ακυβέρνητο. Ας πρόσεχε.

Και φταίω εγώ μετά που κάνω λογοπαίγνια.

“Mitsos and the swinging greens” λέγεται η φετινή μπάντα που παίζει στο Μαρούσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.