Ξανά στη δράση στη Μαδρίτη μετά από 17 ημέρες

Αναμφίβολα είναι συγκλονιστικές οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφετηρία τη δολοφονική επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. Μέσα σε αυτό το τοπίο, κάθε προπονητής προσπαθεί να προετοιμάσει την ομάδα του με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει στα χέρια του, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να βγουν οι ομάδες στο χόρτο για δράση.

Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει ο Μίτσελ, ο οποίος έχει δώσει στους παίκτες του τριήμερο ρεπό από την Παρασκευή και θα τους περιμένει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη τη Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για μία σειρά δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εφόσον το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει δράση, οι «ερυθρόλευκοι» θα αφοσιωθούν στην προετοιμασία του εκτός έδρας αγώνα της 26ης του μηνός με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Θα είναι το πρώτο ματς μετά από 17 ολόκληρες ημέρες, αφού η τελευταία τους υποχρέωση ήταν το παιχνίδι της 9ης του μηνός με τον Πανθρακικό στο Φάληρο.

Το ερώτημα προκύπτει εύλογα: πόσο θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό αυτή η μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος. Ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το ακριβώς θα συμβεί. Ως μία πρώτη σκέψη, πάντως, μοιάζει ευεργετική η άνω τελεία που μπήκε στις υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων» λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Και τούτο το αναφέρουμε με το σκεπτικό πως θα μπορέσουν να αποθεραπευτούν πλήρως όλοι όσοι αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Επιπλέον, θα αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας εκείνων των παικτών οι οποίοι βγήκαν προσφάτως από το ιατρικό δελτίο.

Δύο εξ αυτών είναι ο Χόρχε Μπενίτες και ο Δημήτρης Σιόβας, η επιστροφή των οποίων θα αυξήσει τις επιλογές του Μίτσελ για την επίθεση και την άμυνα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Αμφότεροι τραυματίστηκαν στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Και έκτοτε ξεκίνησαν με πολύ προσοχή ειδικό πρόγραμμα θεραπείας και αποκατάστασης, ώστε να σβήσει και η παραμικρή σκιά υποτροπής, όταν θα επέστρεφαν στη δράση.

Ειδικά ο Σιόβας έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τις αρχές του καλοκαιριού με μυϊκά προβλήματα. Λογικό επόμενο είναι να προσέχουν ιδιαιτέρως οι «ερυθρόλευκοι» όλη τη διαδικασία αποθεραπείας του. Βλέπετε, ο υγιής Σιόβας έχει όλες τις δυνατότητες για να γίνει ξανά βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού.

Όσο για τον Μπενίτες, στο μικρό διάστημα που πρόλαβε να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα, έδειξε δείγματα των δυνατοτήτων του, τις οποίες είχε διαφημίσει ο Μίτσελ από τα τέλη Αυγούστου, όταν και ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι από την Παραγουάη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Να ξέρετε πως η αλλαγή ηπείρου, είναι πάντα μία περίπλοκη διαδικασία για κάθε επαγγελματία αθλητή. Διότι χρειάζεται το χρόνο του προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες κλιματολογικές -όχι μόνο, αλλά και εργασιακές- συνθήκες και να βγάλει στο γήπεδο το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Ήδη έδειξε τις διαθέσεις του στο πρόσφατο φιλικό της επαγγελματικής με την ομάδα νέων του Ολυμπιακού, όπου πέτυχε χατ – τρικ.

Παρεμπιπτόντως, έχουμε την αίσθηση πως με τον Μπένιτες, αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντάκο ο οποίος μας θύμισε στο ματς με τον Πανθρακικό την καλή του εικόνα από τα παιχνίδια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, μπορεί να ωφεληθεί και ο Μήτρογλου. Το αναφέρουμε γιατί θεωρούμε πως ο υγιής ανταγωνισμός, φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.