“Σκληρό” μάθημα στην Ευρώπη

Σε αυτή την ...εκπαιδευτική χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- όπως τη χαρακτήρισε ο Γιάννης Αναστασίου- οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ο προπονητής του πήραν πολλά και "σκληρά" μαθήματα.

Και το κακό της υπόθεσης είναι ότι δεν ήταν …καλοί μαθητές, γιατί σχεδόν σε όλα τα εφετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια- εξαιρέσεις είναι το πρώτο παιχνίδι στη Λιέγη, τα ματς με τη Μίντιλαντ και ο αγώνας στο Αϊντχόβεν- έκαναν τα ίδια λάθη. Δέχθηκαν “φθηνά” γκολ από τον αντίπαλο και δεν κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά τα παιχνίδια. Έγιναν επαναλαμβανόμενα λάθη της …στιγμής στην άμυνα, που κόστισαν βαθμούς και μια καλύτερη πορεία για το Τριφύλλι.

Μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πετύχει κάτι καλύτερο στο Γιουρόπα Λιγκ; Νομίζω πως ναι. Αν οι Πράσινοι ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι σε κρίσιμα σημεία, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες τους, αν δεν υπερεκτιμούσαν τις δυνατότητες τους- όπως έγινε στο παιχνίδι της Λεωφόρου με την PSV- ή δεν υποτιμούσαν τον αντίπαλο τους- κάτι που συνέβη στο Εστορίλ- τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τον Παναθηναϊκό, καθώς τερμάτισε τελευταίος στο γκρουπ του με τη φτωχή συγκομιδή των δύο βαθμών και δίχως νίκη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.  Και δεν μιλάμε για μια ομάδα …πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά για έναν σύλλογο που έχει κάνει ιστορικές πορείες και έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη.

Οι Πράσινοι δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό στην τελευταία τους ευρωπαϊκή παράσταση κόντρα στην Εστορίλ. Άργησαν να μπουν στο παιχνίδι και “έχασαν” ένα ημίχρονο, ωστόσο κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος και να σκοράρουν πρώτοι με τον -κορυφαίο του αγώνα- Νίκο Καρέλη. Στη συνέχεια σπατάλησαν ένα σωρό ευκαιρίες για να “κλειδώσουν” τη νίκη και τελικά ένα λάθος στα μετόπισθεν στοίχισε τους τρεις βαθμούς…

Αυτά τα ευρωπαϊκά “μαθήματα” που πήραν οι Πράσινοι είναι και το μοναδικό κέρδος που έχει ο Παναθηναϊκός από την εφετινή του συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι νεαροί παίκτες- αλλά και ο …rookie στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Αναστασίου- απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα φανούν χρήσιμες μελλοντικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.