«Τους μαλώνω, αλλά τους αγαπάω!»

Η Καλλονή χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλεθει και να πάρει εκείνα που βάσει του ρόστερ της φετινής σεζόν ονειρεύεται ο κόσμος και η διοίκηση, την άνετη παραμονή δηλαδή στην κορυφαία κατηγορία.

Το μάρμαρο της απουσίας εδώ και καιρό απ’ τα τρίποντα, το πλήρωσε ο Γιάννης Ματζουράκης μετά από μια ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ, που βέβαια είναι από εκείνες που χαρακτηρίζονται «μέσα στο πρόγραμμα». Ο τροπος με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι και η γενική συσκότιση στη λειτουργία της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, «έτρεξαν» τις οριστικές αποφάσεις της διοιίκησης. Και μιλάμε για ένα ματς που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Καλλονή και που η λογική, μέχρι ένα σημείο, της χάριζε τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Ματζουράκης χρεώνεται την ελλιπή αξιοποίηση των ποιοτικών λύσεων του υπάρχοντος ρόστερ και την απουσία απ’ το παιχνίδι της Καλλονής, κατά το τελευταίο διάστημα, τόσο του θεάματος, όσο και της ουσίας. Απ’ τον περασμένο Νοέμβρη το βαθμολογικό μενού της Καλλονής διέθετε μόνο ισοπαλίες και ήττες και η δίοικηση έκρινε πως παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, η ομάδα ξεκινούσε σταδιακά να χάνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της και να κοιτάζει προς τα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Παρ’ όλα αυτά η Καλλονή στα χέρια του Ματζουράκη έγινε μια στιβαρή ομάδα τακτικής, με μεγάλη συνοχή και ομοιογένεια που έμαθε να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο και να ζητάει βαθμούς από κάθε παιχνίδι. Έτσι το έργο του επόμενου τεχνικού, που όπως φαίνεται θα είναι μια «μπαρουτοκαπνισμένη» επιλογή απ’ την ελληνική αγορά, θα είναι να πατήσει το πλήκτρο της επανεκκίνησης, δίνοντας νέα πνοή σε ένα ούτως ή άλλως δουλεμένο σύνολο!

Ο Ματζουράκης πιστώνεται τη μαεστρία της πατρικής καθοδήγησης του συλλόγου, όταν σαν άστεγος την περσινή σεζόν αναζητούσε στέγη στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη Νέα Σμύρνη και το Κλεάνθης Βικελίδης. Έχτισε ισχυρούς και ηθικούς δεσμούς εντός της ομάδας και αυτό είναι κάτι που αντανακλάται σε κάθε κομμάτι (αγωνιστικής ή εξωαγωνιστικής) λειτουργίας της.

Ιδιόρυθμος, εγωκεντρικός, φωνακλάς, αλλά και ευγενικός. Κατά τη διάρκεια ενός ματς της φετινής σεζόν, καθώς κάλυπτα το ρεπορτάζ δίπλα στον πάγκο της Καλλονής, μετά από μια απ’ τις καθιερωμένες κατσάδες στον Μανούσο, γεμάτες old school εκφράσεις τύπου “χαζοπουλάδα”, τσάκωσε το βλέμμα μου να τον παρατηρεί ενδελεχώς και σαν να μου χρώσταγε το λόγο, μου είπε χαρακτηριστικά: «Τους μαλώνω, αλλά τους αγαπάω πολύ»…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.