Η ισορροπία στις γραμμές δίνει τρίποντα

Το είδαμε ξεκάθαρα στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Επιχείρησε και κατάφερε να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να μη βγάλει ούτε μία αντεπίθεση στο «φινάλε» του 1ου γύρου.

Για δεύτερο ματς στη σειρά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξανά ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές, κάτι που τους βοήθησε σημαντικά προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση του Παναιτωλικού και να πάρουν το τρίποντο.
Για όσους το αμελούν ή το ξεχνούν υπενθυμίζουμε πως στο Φάληρο βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες με την καλύτερη άμυνα στη Σούπερ Λίγκα. Ένα στοιχείο που δικαιολογεί απόλυτα όλους όσοι περίμεναν να δυσκολευτεί σημαντικά η ομάδα του Πειραιά για να φθάσει στη νίκη. Όπως και έγινε δηλαδή.

Το θέμα είναι πως το σκεπτικό και η δουλειά του Περέιρα στις προπονήσεις, αποδίδει καρπούς. Η αλλαγή του συστήματος από 4-3-3 σε 4-2-3-1 με τον Κασάμι και τον Μανιάτη να παίζουν πια στην ίδια ευθεία μπροστά από τα στόπερ, αφαιρεί από τον αντίπαλο τη δυνατότητα να βγάζει αντεπιθέσεις. Αντιθέτως, πριν το βλέπαμε να συμβαίνει αρκετά συχνά, τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς, αφού το βάρος έπεφτε στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Βρίσκοντας ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές, ο Ολυμπιακός παίρνει πολύτιμα τρίποντα. Το τελευταίο που κατέκτησε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσει τη διαφορά των δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ και να αυξήσει την απόσταση στους 8 βαθμούς από τον 3ο της βαθμολογίας, Παναθηναϊκό.

Και κάτι τελευταίο: μετά από δύο αγώνες στον πάγκο των πρωταθλητών, είναι ξεκάθαρο ότι ο Περέιρα «κερδίζει» παίκτες οι οποίοι απομακρύνονταν από τον προκάτοχό του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι ο Ματιέ Ντοσεβί. Με τέτοιες εμφανίσεις, δικαιολογημένα θα περιμένει να πάρει μία θέση στη λίστα των αγώνων του Europa League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.