Τζίμι Ντουρμάζ όπως Τζαμέλ Αμπντούν

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν ο Ντουρμάζ με τον Αμπντούν; Όχι, δεν πρόκειται να τους βάλουμε στη «ζυγαριά». Απλώς, θέλουμε να εστιάσουμε στο χρόνο που χρειάστηκε ο Αλγερινός για να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό όταν εντάχθηκε στο δυναμικό του. Διότι η περίπτωσή του θυμίζει πολύ αυτήν του Σουηδού.

Ο Αμπντούν ήρθε στο Λιμάνι στην αφετηρία της περιόδου 2011-12. Χωρίς να έχει ακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «Πειραιωτών», τον πρώτο καιρό έδειχνε έξω από τα νερά του. Σύντομα η εξέδρα βρέθηκε απέναντί του. Η γκρίνια του κόσμου όχι μόνο δεν τον «λύγισε», αλλά τον πείσμωσε. Και στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν, η απόδοσή του απογειώθηκε και καθιερώθηκε στην ενδεκάδα.

Στο τέλος της επόμενης περιόδου (2012-13), ο Αμπντούν κέρδιζε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος. Αυτόν τον τίτλο επιχείρησε να τον εξαργυρώσει με μία μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ενταχθεί στο δυναμικό της Νότιγχαμ και ουσιαστικά να χάσει τον ποδοσφαιρικό προσανατολισμό του.

Κι ο Ντουρμάζ ήρθε στον Ολυμπιακό λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους της μεταγραφικής περιόδου (πέρσι το καλοκαίρι), χάνοντας έτσι την προετοιμασία. Η διαδικασία προσαρμογής του στο νέο περιβάλλον δεν ήταν εύκολη. Η εξέδρα πυκνά – συχνά εξέφραζε τα παράπονά της για την εικόνα του. Μάλιστα, ένας τραυματισμός τον έφερε αρκετά πίσω, μένοντας εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες. Με την έλευση του Περέιρα στον Ολυμπιακό, η απόδοσή του άρχισε να βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα.

Στη ρεβάνς με τον Τύρναβο, ξεχώρισε περισσότερο από όλους, χάρη στα τρία γκολ του, αλλά και τις ισάριθμες ασίστ που έβγαλε. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό είχε διάθεση να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές τις οποίες είχαν θαυμάσει στη γειτονική Τουρκία οι ποδοσφαιρόφιλοι όταν έπαιζε εκεί. Μην ξεχνάτε επίσης ότι στην Εθνική Σουηδίας αποτελεί βασικό στέλεχος, όπου, πάντως, παίζει κυρίως σε ρόλο εσωτερικού μέσου, όπως αγωνίστηκε χθες για μεγάλα διαστήματα.

Ίσως, λοιπόν, η αγωνιστική αναγέννηση του Ντουρμάζ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός να βρει τα γκολ και τις ασίστ, που χρειάζεται τόσο πολύ στο υπόλοιπο της περιόδου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διότι ο Ντουρμάζ εδώ θα μείνει μετά την απόρριψη από τους «ερυθρόλευκους» της πρότασης της Φενερμπαχτσέ για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Εν κατακλείδι, οι περιπτώσεις των Ντουρμάζ και Αμπντούν υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι δε θα πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα για την αξία ενός ποδοσφαιριστή. Και ότι διαφέρει από παίκτη σε παίκτη ο χρόνος προσαρμογής του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.