Χαίρεσαι να τον βλέπεις

Θα μπορούσε να είναι ένας "τσακωμός" του Δημήτρη Καρύδα με τον Νικήτα Αυγουλή στην εκπομπή Super Euroleague, αν δηλαδή ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές με την επίθεση ή την άμυνα του. Εγώ πιστεύω πως νίκησε με την καρδιά και τη δίψα των... μικρών.

Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει και θράσος, αλλά αυτό είναι από τα κύρια συστατικά ενός μεγάλου παίκτη. Αν δεν έχει… τσαγανό και πίστη στον εαυτό του δεν πρόκειται να πετύχει κάλο στην καριέρα του. Ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες  που δε φοβούνται να βγουν στα κρίσιμα, δε… δειλιάζουν στο τέλος και είναι έτοιμοι να πάρουν πάνω τους την… ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας. 

Την περασμένη βδομάδα στην Ισπανία ο Λαφαγιέτ έχασε το πιο κρίσιμο σουτ και στέρησε από τους “ερυθρόλευκους” την ευκαιρία να φύγουν από την έδρα της Λαμποράλ με το ροζ φύλλο. Με την Εφές την Πέμπτη βγήκε μπροστά και ηγήθηκε στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας ένα καθοριστικό τρίποντο (70-66). 

Ενας άλλος… ήρωας ήταν ο Γιάννης Παπαπέτρου. Ο μεγάλος άτυχος του φετινού Ολυμπιακού επέστρεψε δυνατός όταν έπρεπε. Δεν είναι οι  πόντοι που σημείωσε ο μικρός, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε σε επίθεση και άμυνα. Σε 14 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 12 πόντους, ενώ “κέρδισε” πέντε φάουλ, δίνοντας παράλληλα λύσεις τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. 

Ο… μεγαλύτερος ήρωας αυτής της νίκης δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν είχε στη φαρέτρα του παίκτες που θα ήθελε κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ της (Σπανούλη, Σλούκα και Πέτγουεϊ), παρόλα αυτά κατάφερε να δώσει νέους ρόλους σε κάποιους παίκτες και να οδηγήσει με το κοουτσάρισμα του τους “ερυθρόλευκους” στη νίκη. 

Αυτή η… αναδιανομή ρόλων κάλυψε το κενό του Σπανούλη και του Σλούκα σε επίθεση και δημιουργία. Παπαπέτρου και Λαφαγιέτ έδωσαν στον Ολυμπιακό τους “χαμένους” πόντους των δύο παραπάνω, ενώ Μάντζαρης (7 ασίστ) και Λοτζέσκι (6 ασίστ) μοίραζαν εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες τους. Σταθερή αξία ο Πρίντεζης με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ. 

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης απέδειξε πως όταν παίζεις ως ομάδα, μπορείς να φτάσεις στο στόχο σου ακόμα και όταν η ατυχία στου χτυπάει συνεχώς την πόρτα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.