Η ψύχωση καλά κρατεί!

Η γκέλα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα φέρνει μνήμες "ψύχωσης" στο blog του Βασίλη Κωνσταντόπουλου!

Θυμάστε την αφορμή απόλυσης του Σρέτσκο Κάτανετς απ’ τον πάγκο του Ολυμπιακού το μακρινό 2003; Ήταν οι περιβόητες δηλώσεις του περί ψύχωσης με το πρωτάθλημα, η οποία ουσιαστικά καταλήγει να προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας. 

Όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μοιάζουν το ίδιο ψυχωτικά. Ο Πάουλο Μπέντο ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα στις 11 Αυγούστου έχοντας στα χέρια του προετοιμασία και μεταγραφές των προκατόχων του. 

Παρ΄όλα αυτά έχει καταφέρει μετά από εννιά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η ομάδα του να έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς και να διατηρεί διαφορά επτά βαθμών απ’ τους ουσιαστικούς διώκτες του (να με συμπαθάνε τα εκπληκτικά φέτος Γιάννινα). 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο Φάληρο και πέρασε νικηφόρα από δύο έδρες φωτιά, Νέα Σμύρνη (με τελευταίο τσουρουφλισμένο τον Στραματσόνι) και Περιστέρι, καθαρίζοντας το μισό πρωτάθλημα από Νοέμβρη μήνα!

Στην Ευρώπη οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων και θα παίξουν την πρώτη θέση, στον «τελικό» με τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές πλην της σφαλιάρας απ’ τους Κύπριους στο Καραϊσκάκη (shit happens), έχουν κάνει μια αξιόλογη πορεία, σ’ έναν όμιλο με ομάδες που διαχρονικά το μεσαίο δέμας τους αποτελεί ποδοσφαιρική παγίδα. 

Το ψυγείο που έχει επιβάλλει ο Πορτογάλος σε δύο παίκτες και το όχι και τόσο ελκυστικό ποδόσφαιρο σε ορισμένα παιχνίδια, έχει προκαλέσει όλη αυτή την ψυχωτική σπέκουλα. Τώρα δε που ήρθε η λευκή ισοπαλία με την (άριστα διαβασμένη) Κέρκυρα, να και οι αποδοκιμασίες, να και τα ρυθμικά συνθήματα υπέρ του Τσόρι, να και η απαξίωση!

Ο Τσόρι Ντομίνγκες υπήρξε ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού, ένας εμβληματικός παίκτης που απ’ το 2013 δίνει ό,τι έχει, όποτε του ζητηθεί και έχει κερδίσει μια θέση στο ερυθρόλευκο πάνθεον σίγουρα υψηλότερη από εκείνη στην οποία θα καταλήξει ο Μπέντο. 

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όμως η αλήθεια είναι πως το μαχαίρι και το πεπόνι τα κρατάει (και έτσι πρέπει) ο εκάστοτε προπονητής. Αν δεν κάνει στον Μπέντο, στους υπόλοιπους πρέπει να περισσεύει, όσο σπουδαίο πρόσωπο θεωρείται ή και είναι για την ομάδα. 

Απ’ την άλλη πλευρά, ας μην ξεχνάμε πως ο Τσόρι εδώ και 1,5 σεζόν έχει χάσει τη φρεσκάδα του και προφανώς η παρουσία του στην ενδεκάδα δεν εξασφαλίζει αυτόματα θετικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κανένα απ’ τα 18 ματς στο περσινό πρωτάθλημα, ο Αργεντινός δεν αγωνίστηκε σε ολόκληρο 90λεπτο. 

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Μάρκο Μάριν ο Μπέντο έχει επιλέξει την κατάψυξη για τον Γερμανό μέσο, προφανώς καταλογίζοντας του μειωμένη προσπάθεια σε καθημερινή βάση. Και απ’ τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός νιώθει δικαιωμένος απ’ την πορεία της ομάδας του, δύσκολα θα δούμε τον συγκεκριμένο παίκτη να παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. 

Ο Μπέντο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν ξεκάθαρος υπογραμμίζοντας πως η θέση στην ενδεκάδα (και στην αποστολή) περνάει απ’ την καθημερινή δουλειά των ποδοσφαιριστών και όχι απ’ τ’ όνομα, την εθνικότητα ή την ηλικία τους. 

Για κλείσιμο θα επιστρέψω με ένα ερώτημα στην ψύχωση που έχει από χθες το απόγευμα κυριεύσει πολλούς φιλάθλους (αλλά και συναδέλφους). Τελικά αντέχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο ο αδύναμος (έστω στήνοντας λεωφορείο) κλέβει βαθμούς απ’ τον πρωτοπόρο ή με την πρώτη γκέλα έρχεται το τέλος του κόσμου;  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.