Φεύγει με την ταμπέλα του «αποτυχημένου»

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τις ημέρες του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό και το τι αφήνει πίσω του ο Ιταλός τεχνικός, μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία των «πράσινων».

Το …τέλος ήταν αναμενόμενο και το “διαζύγιο” του Παναθηναϊκού με τον Στραματσόνι φάνταζε απλά σαν θέμα χρόνου. Όμως η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με την παραίτηση του Ιταλού τεχνικού, προκαλεί αρκετά ερωτήματα. Οι Πράσινοι οφείλουν να εξηγήσουν ποιοι είναι οι “αρνητικοί εξωγενείς παράγοντες”, οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα “σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο”.  Αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού χρειάζεται να πουν τη – δική τους – αλήθεια, ωστόσο το δεδομένο είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Τριφυλλιού. 

Αν και η διοίκηση του Παναθηναϊκού άργησε χαρακτηριστικά και έχασε πολύτιμο χρόνο – και ακόμα πιστεύω ότι ήταν εξ’ αρχής λάθος η πρόσληψη του Ιταλού – τελικά αντιλήφθηκε ότι …δεν πήγαινε άλλο με τον Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία και ότι χρειαζόταν άμεσα μια αλλαγή. 

Ο Στραματσόνι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “προνομιούχος” προπονητής. Η διοίκηση του έκανε όλα τα χατήρια και εκπλήρωσε όλες τις μεταγραφικές του επιθυμίες, υπερβαίνοντας μάλιστα κατά πολύ το αρχικό μπάτζετ. Όμως το μεγάλο λάθος ήταν ότι οι Πράσινοι επέτρεψαν στον 40χρονο Ιταλό να γίνει το “αφεντικό” στο ποδοσφαιρικό τμήμα. 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την άφιξη του στον Παναθηναϊκό “παραμέρισε” τους Φύσσα και Βόκολο (οι οποίοι τον είχαν επιλέξει!!!), σταδιακά πήρε όλες τις αρμοδιότητες ενός τεχνικού διευθυντή πάνω του, ενώ ακόμα και μετά την τοποθέτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου, έβγαλε ουσιαστικά εκτός …αποφάσεων τον Βραζιλιάνο. Με εξαίρεση τους Ρέις και Ρινάλντι, όλες οι εφετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού είχαν την “υπογραφή” του Στραματσόνι και αυτή η ομάδα με τα λίγα καλά και τα πολλά κακά είναι ξεκάθαρα ολόδικη του. 

Τι πέτυχε ο Στραματσόνι σε αυτόν τον ένα χρόνο που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Σε 389 ημέρες ως προπονητής του Τριφυλλιού, κέρδισε μόλις 22 από τα 51 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις, οι Πράσινοι νίκησαν μόλις σε 1 από τα οκτώ ντέρμπι που έδωσαν επί των ημερών του Ιταλού, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Παράλληλα οι Πράσινοι γνώρισαν 2 αποκλεισμούς (Κύπελλο πέρυσι και Γιουρόπα Λιγκ εφέτος), είναι προ των …πυλών ενός νέου «αντίο» στο θεσμό του Κυπέλλου, ο Στραματσόνι …κατόρθωσε και να χάσει πέρυσι τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ, ενώ εφέτος η ομάδα του βρίσκεται 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή μετά από εννέα αγωνιστικές. Α, πρόλαβε να κάνει και …19 μεταγραφές μέσα σε έναν χρόνο, ενώ …εξαφάνισε και το ελληνικό στοιχείο από το ρόστερ της ομάδας του. 

Κι όμως, με όλα αυτά, ο Στραματσόνι άντεξε στην τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού για κάτι περισσότερο από έναν χρόνο! Κόντρα στη λογική… 

Ο Στραματσόνι φεύγει από την Ελλάδα με την ταμπέλα του «αποτυχημένου» να τον ακολουθεί… Δεν ξέρω τι θα κατορθώσει να πετύχει στη συνέχεια της καριέρας του, καθώς είναι ακόμα στα πρώτα του προπονητικά βήματα, είναι ευφυής, έχει δυνατότητες και ενδεχομένως να μπορέσει μελλοντικά να διδαχθεί από τα λάθη του. Πάντως το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό ήταν …καταστροφικό για τους Πράσινους και αφήνει πίσω του «καμμένη γη».  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.