Οξυγόνο!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 1-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ και τις ευεργετικές ιδιότητες, που θα έχει για το «τριφύλλι».

Μετά από έναν πραγματικά δύσκολο μήνα, ο Παναθηναϊκός …ανάσανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σε ένα μέτριο ματς με χαμηλό τέμπο και λιγοστές φάσεις, οι Πράσινοι ήταν ουσιαστικοί και πήραν αυτό που ζητούσαν.

Η νίκη του Τριφυλλιού στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη μοιάζει με …οξυγόνο για μια ομάδα, η οποία μόλις που …ανέπνεε πριν από λίγο καιρό, όμως οι Πράσινοι γνωρίζουν καλά πως δεν φτάνει αυτό το “τρίποντο” για να βελτιωθεί η κατάσταση και να κερδίσουν ξανά τον – απογοητευμένο – κόσμο τους. 

Πάντως, είναι ένα …πρώτο βήμα, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε απέναντι στο Δικέφαλο του Βορρά, πως έχει ακόμα …παλμό. 

Δεν έκανε κάτι το θεαματικό ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην παρθενική του εμφάνιση στον πάγκο του Τριφυλλιού. Ούτε έβγαλε …λαγό από το καπέλο του, ούτε …ανακάλυψε τον τροχό. Έκανε το …αυτονόητο. Παρέταξε την ομάδα του ορθολογικά, δίχως πειραματισμούς και “αλχημείες”, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και τους παίκτες του και  “μετέδωσε” στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού το πάθος του.

Με δεδομένο το πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχει στη φυσική κατάσταση, δεν …πάτησε το γκάζι από την αρχή και πολύ έξυπνα προτίμησε να ανεβάσει ένταση η ομάδα του σταδιακά, προκειμένου να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια στα τρεξίματα της. 

Παράλληλα ο Ουζουνίδης ήταν πολύ καλά διαβασμένος, περιόρισε τα ατού της αντίπαλης ομάδας και με κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο βοήθησε τους Πράσινους στο σημείο που έπρεπε, ενώ …τόλμησε να βγάλει και από το γήπεδο τον Μπεργκ, που είναι τελευταία “σκιά” του εαυτού του. 

Το πανέμορφο γκολ του εξαιρετικού  – και κορυφαίου του αγώνα – Ρόμπιν Λούντ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη και λίγες στιγμές …ηρεμίας στον Παναθηναϊκό. Ο Ζέκα …επανήλθε και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ θετικός ήταν ξανά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Η άμυνα αντιμετώπισε λίγα προβλήματα, αν και τα μπακ (κυρίως ο Κουλιμπαλί) θα μπορούσαν να δώσουν πιο πολλά στο επιθετικό κομμάτι, ο Βιγιαφάνιες ήταν μαχητικός, ο Ιμπάρμπο είχε καλή παρουσία και έδειξε μια … αντίδραση μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ ο Γουακάσο είχε θέληση, αλλά και επιπολαιότητα στο παιχνίδι του. Σημαντική βοήθεια πήρε ο Παναθηναϊκός και από τις αλλαγές του. Τόσο ο ηγετικός Λέτο, όσο και ο …ξεχασμένος Μπουμάλ έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους, ενώ ακόμα και ο Ρέις – στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε – έβαλε το “λιθαράκι” του. 

Χρόνος δεν υπάρχει, όμως η νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ίσως είναι το “φάρμακο” που τόσο καιρό έψαχναν οι Πράσινοι για να μπουν σε διαδικασία  …ανάρρωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.