Με τέτοια στόπερ, STOP!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα 2-0 του Ολυμπιακού στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ και την αμυντική του γραμμή.

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε Μπέντο (ο προπονητής), ούτε Μαρινάκης (ο επενδυτής) για να αντιληφθείς ότι με τα στόπερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός έχει ένα ταβάνι στην όποια ευρωπαϊκή πορεία επιδιώκει κάθε χρόνο να τραβήξει όσο πιο μακριά γίνεται. Γιατί απλά δεν… γίνεται!

Ο Ντα Κόστα και ο Μποτία είναι σε ποιότητα πολύ μακριά από το επίπεδο του Champions League και εσχάτως φαίνεται να απέχουν και από εκείνο του Europa League.

Και μιλάμε για τους δύο βασικούς στόπερ των πρωταθλητών. Ε, με αυτούς τους στόπερ το STOP από τη συνέχεια της διοργάνωσης θα έρθει με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια τον Φεβρουάριο του νέου έτους.

Αν μάλιστα, έρθει και μια συμφέρουσα πρόταση για τον Μιλιβόγεβιτς τον Ιανουάριο και αποχωρήσει και το σέρβικο «μηχανάκι» από τη μεσαία γραμμή, τότε τα πράγματα θα είναι μη αναστρέψιμα για τα μετόπισθεν και ειδικά για το κέντρο της άμυνας.

Όταν χάνεις δύο αγώνες από τον ΑΠΟΕΛ, που σου αφήνει την πρωτοβουλία και σε κερδίζει στην κόντρα, τότε βλέποντας τις ομάδες που αποτελούν στη σημερινή κλήρωση τους 15 πιθανούς αντιπάλους σου στη φάση των «32», πρέπει να αισθάνεσαι αρκετά ευάλωτος.

Διότι με εξαίρεση την Σπάρτα Πράγας και την Οσμανλίσπορτ οι υπόλοιπες φαντάζουν σήμερα καλύτερες από τον Ολυμπιακό.

Αφήστε που με την εικόνα του ΓΣΠ ακόμα και οι δύο προαναφερόμενες ομάδες είναι πιθανό να… παρακαλούν να κληρωθούν με τους ερυθρόλευκους!

Κακά τα ψέματα. Επειδή οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα χαμηλώνουν τα τελευταία χρόνια τον δείκτη ανταγωνιστικότητάς τους με άλλοθι την διαιτησία που διατυμπανίζουν ότι τους βάζει εμπόδια, μπήκε στην ίδια διαδικασία και ο πρωταθλητής.

Το αποτέλεσμα φάνηκε με την Χάποελ Μπερ Σεβά, συνεχίστηκε με τους Γιάνγκ Μπόις και ολοκληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ. 
Σε έναν όμιλο που οι περισσότεροι θεωρούσαν την 1η θέση αδιαμφισβήτητη.

Αλλά μάλλον δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας ποδοσφαιριστών και δη στην άμυνα. Πρέπει να αφορά και άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα η εμμονή του προπονητή να ανεβάζει ψηλά στο γήπεδο μια αργή άμυνα. Και να επιμένει.

Ή ακόμα και ο τρόπος εκγύμνασης και τακτικής της ομάδας που δεν δείχνει συνέχεια και συνέπεια στην απόδοσή της.

Γιατί το χάσεις ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα ματς σε μία σεζόν είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που προβληματίζει όμως, είναι ο τρόπος, ο οποίος άλλες φορές είναι ποδοσφαιρικά ανεκτός και άλλες απλά απογοητευτικός.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.