Όταν κάνεις ΚΑΛΑ τα βασικά…

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 1-0 του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο και την απόδοση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δεν χρειάστηκαν …τρίγωνα, τετράγωνα, ορθογώνια και άλλοι – κυρίως πειραματικοί επί Στραματσόνι – σχηματισμοί, για να φύγει ο Παναθηναϊκός από το Περιστέρι με τους τρεις βαθμούς. 

Ο Ουζουνίδης είχε ζητήσει από την πρώτη του ημέρα στο Κορωπί να κάνουν οι παίκτες του σωστά τα …βασικά του ποδοσφαίρου και αυτό ακριβώς είδε – και έκανε – στο ματς με τον Ατρόμητο. Ούτε εμπνεύστηκε …περίεργα συστήματα, ούτε μπέρδεψε τους ποδοσφαιριστές του με τακτικά “τρικ”. Παράταξε στο γήπεδο την καλύτερη δυνατή σύνθεση, διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι και τις …δυνάμεις των παικτών του και πέτυχε το στόχο νίκης, βλέποντας τους Πράσινους να ακολουθούν πιστά στο πλάνο του. 

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται για …χίλιους λόγους θετικά αποτελέσματα και η νίκη επί του Ατρόμητου δίνει στο Τριφύλλι αρκετούς πόντους ψυχολογίας και κάποιες στιγμές …ηρεμίας. 

Δεν είναι εύκολο να αναλαμβάνεις μια ομάδα που βρίσκεται σε …ελεύθερη πτώση. Ο Ουζουνίδης κατάφερε να βρει το …αλεξίπτωτο που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, με απλές και λογικές κινήσεις. 

Στο Περιστέρι παρατάχθηκε μια ομάδα που ήξερε τι έπρεπε να κάνει στο γήπεδο, πειθαρχημένη και με …φουλ διάθεση. Αν κάτι είχε λείψει ΠΟΛΥ από το  παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν το πάθος και οι παίκτες του Τριφυλλιού “πάλεψαν” μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. 

Αν και ο Μπεργκ πέτυχε το νικητήριο γκολ και είχε καλή παρουσία στο γήπεδο, έχω την εντύπωση πως MVP των Πράσινων ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός …ξύπνησε από τη “χειμερία νάρκη” και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, η οποία θα ήταν καλύτερη αν ήταν ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Ακόμα θα …ακούγεται στο Περιστέρι το “γιατί δεν σουτάρεις” του Ουζουνίδη, όμως ο Ιμπάρμπο – πέρα από τη “μαγική” πάσα στον Μπεργκ – έδωσε πολλά στην ομάδα του και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή στήριξης στα …δύσκολα. 

Στις λίγες στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αν και υπήρξε πρόβλημα στην …επικοινωνία, Κουτρουμπής και Μολέντο είχαν καλή συνεργασία, ενώ Χουχούμης και Κουλιμπαλί ήταν σταθεροί στα αμυντικά τους καθήκοντα. 

Το δίδυμο Ζέκα – Λουντ δείχνει να “δένει” στη μεσαία γραμμή, με τον Φινλανδό να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Καλός ο Εμποκού του πρώτου ημιχρόνου, “μαχητικός” ο Βιγιαφάνιες, ενώ και οι αλλαγές του Ουζουνίδη (Μπουμάλ, Ρέις, Παν. Βλαχοδήμος) βοήθησαν τους Πράσινους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.