«Πυρηνικός» ΠΑΟ με το εγχώριο τρίο Τάκη, Νίκου & Μαρίνου

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις αλλαγές που έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού και την επόμενη ημέρα στους “πράσινους”.

Το αν ο Νίκος Λυμπερόπουλος ξέρει από μπάλα, είναι ένα ερώτημα που δεν χρήζει καν απάντησης. Ξέρει και μάλιστα… καντάρια!

Ανεξάρτητα αν έμεινε «άτιτλος» ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος κέρδισε τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής Ελλάδας για την ποιότητά του και τον χαρακτήρα του.

Το γεγονός ότι είχε δικό του γραφείο ως ατζέντης, αλλά και η στενή φιλία του με τον «γερμανοαναθρεμένο» μάνατζερ Πολ Κουτσολιάκο, του δίνει πολλούς πόντους για το νέο πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

Ο συνδυασμός Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη καθιστά πλέον τον Παναθηναϊκό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε επίπεδο ποδοσφαιρανθρώπων.

Και οι δύο έχουν τη γνώση, αλλά και την ικανότητα να διακρίνουν ταλέντα και να τα εντάξουν σε ένα σύνολο προς όφελός του.

Ωστόσο, προσωπικά θεωρώ ότι το βαρύ πυροβολικό του νέου Παναθηναϊκού, που επιχειρεί να δημιουργήσει πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος ακούει στο όνομα Τάκης Μπαλτάκος.

Πρόκειται για ένα χαρισματικό νομικό που έχει θητεύσει σε ποικίλα πόστα του επαγγελματικού αθλητισμού και όχι μόνο, γνωρίζει άριστα πως να εφαρμόζει, αλλά και να… παρακάμπτει νόμιμα τη νομοθεσία, βάζοντας δύσκολα και στους πλέον ικανούς του είδους!

Η επισημοποίηση της συνεργασίας τους είναι θέμα ωρών και ασφαλώς δεν θα αφορά μόνο την παροχή νομικών συμβουλών.  Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει ξεφύγει απο αυτό το επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια.

Κατά συνέπεια η λογική λέει ότι στον Παναθηναϊκό θα αναλάβει ηγετικό ρόλο, αφήνοντας τον Γιάννη Αλαφούζο πίσω από τις… κουρτίνες, αφού ουσιαστικά θα είναι ο άνθρωπος των αποφάσεων για όσα αφορούν τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Κι επειδή είναι έξυπνος θα αφήσει τα του ποδοσφαιρικού τμήματος στο δίδυμο Ουζουνίδη-Λυμπερόπουλου. Οι λοιπές κινήσεις του όμως, σε επίπεδο επαφών, συνεργασιών και διαχείρισης των συνδέσμων θα τον αφορούν άμεσα.

Η ΕΠΟ, η Λίγκα, οι επαφές με την αθλητική ηγεσία, την διαιτησία και ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών θα είναι της αρμοδιότητάς του.

Ο γιος του Δημήτρης Μπαλτάκος είναι ήδη πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Κάτι που έγινε (καθόλου τυχαία) για να προετοιμαστεί το έδαφος για τη συνέχεια.

Φυσικά στην Ελλάδα του 2017, αλλά γενικότερα στην εποχή μας, η ορθή διαχείριση της ροής του χρήματος είναι εκείνη που εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό και την επιτυχία κάθε εγχειρήματος. Και η ροή του αφορά σε ένα βασικό τμήμα και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Οι επόμενοι μήνες θα φανερώσουν στην πραγματικότητα αν ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στη μηχανή του ένα «πυρηνικό όπλο» ή ο ικανός καθ ολα Τάκης Μπαλτάκος θα φθαρεί στο «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» σύστημα Αλαφούζου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.