Έχει μεγάλη ευθύνη ο Φύσσας…

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποχώρηση του Γιάννη Σαμαρά από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και την ευθύνη που πέφτει στα χέρια του Τάκη Φύσσα.

Μετά από αρκετά χρόνια στη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού και επιτυχημένη δουλειά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, θα περίμενε κάποιος ότι η ανακοίνωση της λύσης συνεργασίας με τον Γιάννη Σαμαρά δεν θα γινόταν απλά με ένα …τηλεφώνημα στον έμπειρο προπονητή. 

Έχω την εντύπωση πως ο Γιάννης Σαμαράς άξιζε κάτι καλύτερο για τη συνολική προσφορά του στο Τριφύλλι – και ως παίκτης – και είναι αρκετά άκομψο να μαθαίνει …τελευταίος τα μαντάτα και αφού ήταν …κοινό μυστικό εδώ και ημέρες. 

Ακόμα δεν έχω αντιληφθεί τους λόγους που οδήγησαν τους Πράσινους στο “διαζύγιο” με τον Σαμαρά, όμως είναι σίγουρο ότι ο 55χρονος τεχνικός αφήνει πίσω του σημαντικό έργο και “κληρονομιά” στο σύλλογο. Αν αναλογιστούμε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο κλαμπ τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι τα τμήματα υποδομής μπήκαν σε δεύτερη και …τρίτη μοίρα, ο Σαμαράς κατόρθωσε με τα ελάχιστα μέσα που είχε στη διάθεση του να κρατήσει “ζωντανή” την Ακαδημία . 

Στη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων ετών (2013-14), όταν ο Παναθηναϊκός άρχιζε από το …μηδέν και πραγματικά χρειάστηκε “νέο αίμα”, η Ακαδημία ήταν έτοιμη για να προσφέρει στην πρώτη ομάδα τους …καρπούς της, ενώ η δουλειά που είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε και στην πορεία. Κάποια από τα νέα ταλέντα πήραν …προαγωγή και χάραξαν τη δική τους πορεία (Χουχούμης, Μαρινάκης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Καπίνο), άλλα …χάθηκαν λόγω κακών χειρισμών (Ρισβάνης, Λάμπρου, Αγγελόπουλος), όμως η Ακαδημία δεν σταμάτησε ποτέ να “παράγει” (Στάικος, Μίγγος, Χατζηγιοβάνης, Αγγελόπουλος, Πίσπας).

Τα τμήματα υποδομής είναι η “ραχοκοκαλιά” της ομάδας και χρειάζονται φροντίδα, προσοχή και στήριξη για να διατηρηθούν σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο. Ο Τάκης Φύσσας είναι νέος άνθρωπος, έχει “φρέσκιες” ιδέες και γνωρίζει καλά τη σημασία που έχουν τα τμήματα υποδομής για το σύλλογο, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει από εδώ και πέρα ως τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας.

Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Σαμαράς και αν μπορέσει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα… Για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να αναδείξει στο μέλλον παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Μπασινάς, ο Γκούμας και ο Νίνης. Για να παραμείνει η “πρασινη” Ακαδημία “αιμοδότης” της πρώτης ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.