Από το «πούλα Τζίγγερ» στο «γύρνα πίσω»! Μπορεί άραγε να συμβεί;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέχει ήδη έξι βαθμούς από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Από τις 13 Απριλίου του 2008 και το ειρηνικό συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχουν περάσει 9 χρόνια και κάτι μήνες.
Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Ένα νταμπλ το 2010 επί πολυμετοχικότητας, ένα κύπελλο το 2014 επί Αλαφούζου και τέλος. Εντός συνόρων θεωρείται πλέον επιτυχία η 2η θέση, ενώ εκτός έχει επέλθει η πλήρης απαξίωση.
Ο άλλοτε κραταιός Panathinaikos είναι κοντά στο Νο 130 της γενικής κατάταξης της UEFA και μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα σεζόν μπορεί να έχει υποχωρήσει ακόμα περισσότερο.
Στο πρωτάθλημα, που ήδη μετράει δύο αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός είναι σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή έχοντας αντιμετωπίσει Πλατανιά και Λεβαδειακό.
Ναι, με συνθέσεις ανάγκης και στους δύο αγώνες. Ναι, με τον Ουζουνίδη να κάνει… μαγικά για να μπορέσει να εμφανίσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Ναι, χωρίς τον κόσμο του στις εξέδρες.
Αλλά, είναι ο Παναθηναϊκός και δεν δικαιολογείται να διαθέτει τόσο κοντό ρόστερ. Όπως δεν δικαιολογείται και η παντελής απουσία της ιδιοκτησίας του από τις εκδηλώσεις της ομάδας.
Αν δηλαδή, ο κόσμος της ομάδας οργάνωσε ένα τόσο επιτυχημένο συλλαλητήριο για να ωθήσει σε αποχώρηση την οικογένεια Βαρδινογιάννη, γιατί δεν μπορεί να πράξει το ίδιο και για τη σημερινή ιδιοκτησία;
Φυσικά και το ερώτημα είναι ρητορικό. Όπως και η απάντηση.
Πιθανόν γιατί έχει απογοητευτεί, έχει κουραστεί ή βλέπει και διαισθάνεται πως δεν υπάρχει πράγματι διάδοχη κατάσταση. Εδώ το ανέκδοτο «Τσάκα» κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, λόγω της ελπίδας που πρόσφερε στην εποχή του.
Όσο απίθανο φαντάζει ένα νέο συλλαλητήριο που να αφορά στην επιστροφή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, άλλο τόσο απίθανο δείχνει να είναι και το ενδεχόμενο της αποδοχής του αιτήματος. 
Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις. Πότε μη λες πότε! Διότι αν ο κόσμος το ζητήσει, υπάρχουν και νεότερα μέλη της οικογένειας που μπορεί να επιθυμούσαν την εμπλοκή τους με στόχο και όραμα για κάτι πιο ουσιαστικό.
Κακά τα ψέματα. Αν δεν βιώσεις τα χειρότερα, δεν εκτιμάς τα καλύτερα. Ειδικά η ελληνική φυλή μας το γνωρίζει αυτό. 
Και επειδή αναφερόμαστε σε μία από τις πιο ισχυρές ελληνικές οικογένειες, αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μετανοιώσει έστω και στο ελάχιστο και θέλουν να την ξαναδούν (κάποτε) να στηρίζει το τριφύλλι, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα εξίσου ειρηνικό συλλαλητήριο, αυτή τη φορά υπέρ της επιστροφής της στην ομάδα! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.