Ανατρέπει και τον κακό εαυτό του!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον «νόμο των ανατροπών» που εφαρμόστηκε ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο νόμος των ανατροπών λειτούργησε και πάλι στο Καραϊσκάκη κι έτσι ο χειρότερος Ολυμπιακός της τελευταίας δεκαετίας είναι και πάλι πιθανό να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. 

Και τούτο γιατί δείχνει να διατηρεί ένα μέταλλο πιο ανθεκτικό από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, όπως για παράδειγμα της ΑΕΚ, που με τον Μοράις στον πάγκο έφερε την 4η ισοπαλία της στο ΟΑΚΑ.   

Για τον ΠΑΟΚ, που δραπέτευσε με το διπλό από τη Λιβαδειά ελέω Πέλκα, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί μόνο όταν κάνει την εμφάνισή του το λεγόμενο “εύκολο γκολ”. 

Αλλά για να συμβεί αυτό, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά και στους 4 μεγάλους, πρέπει πρώτα να έρθει η σωστή δημιουργία. Κάτι που απουσίασε προχθές από την ομάδα του Ίβιτς και χθες από την ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, αλλά και από τον Ολυμπιακό με αντίπαλο τον Αστέρα. 

Μένει να δούμε πως θα το βελτιώσει απόψε στα Χανιά ο Παναθηναϊκός, που θα έχει και το βάρος της διατήρησης της διαφοράς από την κορυφή.

Στο Φάληρο πάντως, το α΄ ημίχρονο ήταν το χειρότερο που έπαιξε ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν. Έκανε τρεις ευκαιρίες μέχρι το 12΄ και μετά τίποτα! Υποτάχθηκε στο πρέσινγκ του Αστέρα και στην πίεση που του άσκησε στο χώρο. 

Και μπορεί το πέναλτι του Μάσα να ήταν εφεύρεση του διαιτητή, αφού ο Λεάλι δεν πήγε στον παίκτη, αλλά ο παίκτης στον Λεάλι, αλλά η ομάδα του Μπέντο έχει τόσα κενά όσες και οι τρύπες σε ένα κεφάλι… γραβιέρας!   

Κι αν είναι τα αποτελέσματα, έστω και στις καθυστερήσεις να σώζουν τον Μπέντο, που οφείλουμε να  παραδεχθούμε πάντως ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία στην ομάδα, τότε η συνολική εικόνα της τον έχει ήδη καταδικάσει.

Διότι ήταν η ίδια διοίκηση που απέλυσε αήττητο τον Ζαρντίμ επειδή δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο (!) και η ίδια που βλέπει αυτή την κακή εικόνα της ομάδας που είναι βέβαιο πως την θεωρεί αποκρουστική. 

Ναι, πρέπει να δώσουμε πόντους στον Πορτογάλο που αναλαμβάνει το ρίσκο της χρησιμοποίησης νέων παιδιών. Γιατί επιτέλους και τα ίδια τα παιδιά του Ολυμπιακού μοιάζουν να αρπάζουν την ευκαιρία. Δεν την αφήνουν να περάσει έτσι. 

Αλλά βρε αδερφέ ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στην Ευρώπη, πρέπει να έχει κι ένα κανονικό τρόπο ανάπτυξης πέρα από τις πλαϊνές σέντρες για το κεφάλι του Καρντόσο και του Ιντέγε και τα μακρινά σουτ του Φορτούνη. 

Επίσης οι φάσεις που βγάζουν στην κόντρα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη είναι απόρροια των κακών επιλογών του Μπέντο στο στήσιμο της ομάδας και της διοίκησης στη στελέχωσή της.   

Αλλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στιγμών και συμπτώσεων ο Φορτούνης και ο Μάριν, δύο παίκτες που έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τον Μπέντο, τον διατήρησαν χθες με τα γκολ που πέτυχαν στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κι επειδή ο Ολυμπιακός “τρώει” ένα σωρό φάσεις εντός έδρας επειδή ανεβαίνει ψηλά, στην Ξάνθη την Κυριακή θα δεχθεί πίεση, αλλά δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένος. 

Θεωρώ δηλαδή ότι θα έχει καλύτερη εικόνα από χθες μια και η ατμόσφαιρα στο Φάληρο σε αρκετές περιπτώσεις δεν δείχνει και ιδιαίτερα φιλική, όπως θα έπρεπε να είναι.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.