Η Ακαδημία είναι Μία και είναι Ερυθρόλευκη!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την μετακίνηση του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν και το τι σημαίνει για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου σε ομάδα του εξωτερικού για Έλληνα ποδοσφαιριστή με αποτέλεσμα να ανοίξει και πάλι η γνωστή συζήτηση για τους δεκάδες μύθους που θέλουμε να πλάθουμε στις καφενειακές μας κουβέντες.
Ότι κι αν ειπωθεί πάντως, ότι κι αν γραφτεί, όσα κι αν είναι τα χρήματα που θα πάρει ο Ολυμπιακός (από 18 έως 22 εκ) και ο ίδιος ο Ρέτσος από το δικό του συμβόλαιο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Παναγιώτης έκανε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ, που το πιστώνεται η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να επενδύσει στις ερυθρόλευκες Ακαδημίες!
Διότι ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τις Ακαδημίες της ομάδας που τον ανέδειξε και έφυγε για ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα του εξωτερικού με το μεγαλύτερο ποσό που ξοδεύτηκε ποτέ για γηγενή παίκτη.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.  
Θυμίζω ότι ο Μήτρογλου ήταν προϊόν του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο Σάμαρης ήρθε στον Πειραιά από τον Πανιώνιο. Ο Μανωλάς από την ΑΕΚ.
Οι υπόλοιποι (Τουρέ, Βάις, Μιραλάς, Μαζουακού, Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς κ.α.) που μοσχοπουλήθηκαν κατά καιρούς από τον Ολυμπιακό ήταν προϊόντα μανατζερικών κύκλων που στέλνουν ταλαντούχους παίκτες σε μια μικρομεσαία ομάδα του Champions League για να δώσουν υπεραξία στους πελάτες τους.
Ο Ρέτσος είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση. Γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, που έστειλε πλέον το πιο ηχηρό μήνυμα:
«Φορέστε τα ερυθρόλευκα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και ετοιμαστείτε για μεγαλεία»!
Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι ήδη επιτυχημένες Ακαδημίες του Ολυμπιακού, που έχουν απλωθεί σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας, θα συνεχίσουν να κατακλύζονται από πιτσιρικάδες, οι οποίοι θα έχουν πλέον στο μυαλό τους ότι κάποια στιγμή ίσως γίνουν οι νέοι Ρέτσοι.
Μιλάμε δηλαδή, για δουλειές με φούντες!
Σε ότι αφορά τη Λεβερκούζεν ξέρει ότι δεν ξόδεψε 22 εκ για έναν έτοιμο στόπερ. Γνωρίζει όμως ότι έδωσε χρήματα για να τον κάνει δικό της, να τον εξελίξει και να τον πουλήσει στη Μπάγερν Μονάχου ή κάπου αλλού για 40 ή και 50 εκ.
Γι αυτό άλλωστε επέμεινε και δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού που ζητούσε να διατηρήσει ένα 20% ως ποσοστό μεταπώλησης. Μετά από ένα, δύο ή τρία χρόνια, θέλει και θα πάρει όλο το χρήμα δικό της. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.