Εκεί που είσαι ήμουνα…

Ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον άλλοτε ισοϋψή Ατρόμητο έμοιαζε να έχει συρρικνωθεί. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

H ομάδα της Αρκαδίας τερμάτισε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα πάνω από τον Ατρόμητο τη σεζόν 2015-2016. Τότε οι Αρκάδες συγκέντρωσαν 41 πόντους και οι Περιστεριώτες, δύο λιγότερους. Τρεις σεζόν μετά οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο… αποψιλωμένος Αστέρας αντιμετώπισε τον Ατρόμητο που φάνηκε να παίρνει με ευκολία το βαθμό της ισοπαλίας από την «κατεψυγμένη» Τρίπολη.

Ο Αστέρας Τρίπολης μοιάζει με μια ομάδα που θα ολοκληρώσει τη σεζόν στηριζόμενη στο φιλότιμο συγκεκριμένων παικτών και όχι στο πλάνο ή στο βάθος του ρόστερ. Η ενέργεια του Αραβίδη έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή, αλλά προφανώς δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργήσει η υπέρχρηση των Ιγκλέσιας, Μουνάφο και Βαλιέντε, αλλά και η μη αντικατάσταση του Τόνσο. 

Οι παίκτες οι οποίοι διακρίθηκαν στον πρώτο γύρο, μοιάζουν να έχουν χαθεί στη μετάφραση  της εναλλαγής θέσεων σε κάθε ματς, καθώς καλούνται να καλύψουν συνεχώς διαφορετικά ζητούμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος ακροβατεί μεταξύ αριστερού άκρου άμυνας, πτέρυγας και άξονα μένοντας παράλληλα μακριά από ρυθμό και από τον καλό του εαυτό. 

Στον αντίποδα ο Νίκος Καλτσάς είναι ίσως ο πολυτιμότερος του Αστέρα στον δεύτερο γύρο, παλεύοντας σταθερά από το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής . Στο ματς με τον Ατρόμητο αποτέλεσε μόνιμο κίνδυνο στο πρώτο ημίχρονο με αποκορύφωμα το γκολ του 24ου λεπτού. 

Το ευρωπαϊκό κοστούμι του Αστέρα από την αρχή της σεζόν είναι ήδη σκοροφαγωμένο και οι Αρκάδες θα παλέψουν πρωτίστως  για τη σωτηρία τους και δευτερευόντως για μια πορεία στον τελικό του κυπέλλου.

Στα επόμενα τρία ματς με Παναιτωλικό, Ξάνθη και Λαμία οι «κιτρινομπλέ» θα πρέπει να πραγματοποιήσουν σημαντική συγκομιδή βαθμών, καθώς η συνέχεια είναι καυτή σχετικά με την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Στις 30 Μαρτίου αντιμετωπίζει την ΑΕΛ και ακολουθεί ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ! Όλοι όσοι καίγονται στη σειρά δηλαδή, σε παιχνίδια στα οποία μετράει το πόσο αποτελεσματικό είναι ένα σύνολο και όχι το πόσο καλά μπορεί να παίξει μια ομάδα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.