Οι δικέφαλοι τον… χαλαρώνουν κι ο θρύλος “αγχώνει” το τριφύλλι!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-0 του Ολυμπιακού στα Πηγάδια και τις ήττες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε Τρίπολη και Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια άκρως επαγγελματική νίκη στην Ξάνθη και πλέον φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι έχει και τα τρία ντέρμπι με τους μεγάλους εκτός έδρας. 

Τον ρόλο του φαβορί ο Ολυμπιακός θεωρώ πως τον απέκτησε για δύο λόγους: Πρώτον γιατί αν και συνεχίζει να ανοίγει την ψαλίδα από τους άλλους διεκδικητές, οι παίκτες του υποστηρίζουν διαρκώς ότι δεν έχει κριθεί τίποτα και θα πως θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμούς σε όλα τα ματς που ακολουθούν.

Και δεύτερον γιατί αντίθετα με τον πρωτοπόρο οι άλλοι τρεις μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας δεν πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν χωρίς νέες γκέλες, που αποτελούν πια τη δεύτερη… φύση τους! 

Διότι αυτό που συμβαίνει σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός έχει μια πραγματικά μέτρια αγωνιστική εικόνα είναι σχεδόν πρωτοφανές, αλλά και επαναλαμβανόμενο, άρα όχι τυχαίο: Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ με τα αποτελέσματά τους σχεδόν… χαλαρώνουν τον Ολυμπιακό στα ματς που έχει να δώσει κι αυτός με τα δικά του “αγχώνει” τον Παναθηναϊκό!

Συνέβη στην 1η εξ αναβολής αγωνιστική και έγινε ακριβώς το ίδιο και στη 2η, όπου ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ, έμεινε στα ίδια με τον ΠΑΟΚ, αφού νίκησε στο 93΄ τον Αστέρα και τώρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το τρίποντο από την Κέρκυρα απόψε για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή (όπως την έπαθε με τον Πλατανιά). 

Στις επιμέρους παρατηρήσεις των αγώνων τώρα ο Ολυμπιακός παίζει πιο συνετά εκτός έδρας απ΄ ότι στο Καραϊσκάκη, όπου έχει την πίεση του κόσμου για το θέαμα και το καλό αποτέλεσμα. 

Τον είδαμε να το κάνει στη Νέα Σμύρνη και στα Γιάννινα, το πέτυχε χθες και στην Ξάνθη κόντρα σε τρεις από τις πιο αξιόλογες ομάδες του πρωταθλήματος. Άρα γιατί να μην το επαναλάβει σε Τούμπα, ΟΑΚΑ και Λεωφόρο στο β΄ γύρο. 

Στην ΑΕΚ το πρόβλημα δεν ήταν ούτε ο Κετσπάγια, ούτε ο Μοράις. Ήταν η φυγή του Πογέτ που αποφασίστηκε λόγω έλλειψης διάθεσης της διοίκησης Μελισσανίδη να αυξήσει το μπάτζετ σε επίπεδα πρωταθλητισμού. Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν στη διάρκεια της σεζόν απλά επιβεβαιώνουν ότι μοναδικό όραμα παραμένει το νέο γήπεδο. Αν δεν υλοποιηθεί, αλίμονο…

Στον ΠΑΟΚ ο Ίβιτς έχει δημιουργήσει το πιο παραγωγικό σύνολο από την εποχή που ήρθε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Παίζει αλήθεια το πιο ωραίο ποδόσφαιρο στον τομέα της ανάπτυξης ο ΠΑΟΚ, αλλά… Δεν έχει το εύκολο γκολ κι αυτό του κοστίζει μία ακόμα σεζόν σε ρόλο κομπάρσου. 

Στον Παναθηναϊκό η απόφαση του Αλαφούζου να δώσει τα κλειδιά στον Στραματσόνι αποδείχθηκε καταστροφική. Ο Ουζουνίδης έχει την ικανότητα να συμμαζέψει τα πράγματα, αλλά ήδη έχουν χαθεί πολλά χρήματα και ουδείς γνωρίζει πόσα υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα για το… συμμάζεμα.

Όταν όμως κάνεις με τον Αστέρα μια συμφωνία που αγγίζει τις 700.000 ευρώ για τον Κουρμπέλη, τότε είναι μάλλον απίθανο να διεκδικείς με λιγότερα τον Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο. Οπότε παρά τα λάθη στο Κορωπί συνεχίζουν να μη μαθαίνουν! 

Φυσικά ο Πανιώνιος κι ο ΠΑΣ εξακολουθούν να αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις και θα είναι κρίμα να βρεθούν στην πεντάδα, αφήνοντας εκτός κάποιον από τους μεγάλους, αλλά να μην πάρουν τελικά την πολυπόθητη αδειοδότηση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.