Καυσαέρια στο φινάλε

Το κακό φινάλε της Εθνικής κόντρα στη Σλοβενία, μπαίνει στο μικροσκόπιο του Χρήστου Κάουρη, μέσω του μπλογκ του στο novasports.gr.

Στις λεπτομέρειες λοιπόν η δεύτερη ήττα της εθνικής ομάδας, αυτή τη φορά από τη Σλοβενία. Στο ένα σουτ, ένα χαμένο ριμπάουντ, μια καλύτερη άμυνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά για να συζητηθούν, ακόμη και σε μια μονομαχία που κρίθηκε στο νήμα. Ας τα δούμε:

·Η εικόνα ήταν φανερά βελτιωμένη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η λιγότερη αθλητική Σλοβενία ταίριαξε πολύ περισσότερη στην δική μας εθνική, ο δεινόσαυρος Βίντμαρ επέτρεψε σε Παπαγιάννη – Μπουρούση να έχουν ρόλους και να προσφέρουν 19 πόντους (10+9) και 8 ριμπάουντ (4+4).

·Ο Σλούκας έδειξε γιατί είναι ο πολυτιμότερος δημιουργός αυτής της ομάδας, ειδικά σε 5v5 καταστάσεις. Το ανέβασμα του στο δεύτερο ημίχρονο παρέσυρε όλη την ομάδα και έδωσε σπιρτάδα, ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι μας. Εντούτοις η διαχείριση των λεπτών του αποδείχτηκε κblogαταστροφική. Η εθνική απολάμβανε διαφορές 5-8 πόντων στο φινάλε της τρίτης περιόδου, διάστημα ιδανικό για να πάρει ανάσες ο γκαρντ της Φενέρ και να μπορεί να είναι το ίδιο επιδραστικός στο φινάλε.

·Συν τοις άλλοις, η επιλογή Μίσσα να πάει στο μέσο της 4ης περιόδου χωρίς ούτε έναν εκ των Καλάθη (4 φάουλ) και Σλούκα (ξεκούραση) στην περιφέρεια αποδείχτηκε καταστροφική, ειδικά με την ταυτόχρονη παρουσία του Παπαγιάννη στο παρκέ. Ο μικρός ήταν πολύ καλός ως τότε, αλλά το ματς «φώναζε» ότι χρειαζόταν την εμπειρία του Μπούρουση.

·Η επιμονή στον Πρίντεζη (30:24, 4/15 σουτ) είναι κατανοητή, αλλά όχι και δικαιολογημένη. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τρόμαξε απέναντι στον σούπερ αθλητικό Ράντολφ και βάλθηκε να εκτελεί επίμονα από μακριά, χωρίς επιτυχία (0/5 τρίποντα). Η εθνική επιμένει να έχει ελάχιστη φαντασία στα σχήματά της, ειδικά από τη στιγμή που ο Παπαπέτρου έχει περάσει περισσότερη από μία σεζόν στο «4» και ο Παπανικολάου μπορεί επίσης να βοηθήσει εκεί. Ο

·Το άσχημο ποσοστό στα τρίποντα επέστρεψε (3/20, 15%). Είναι απλά μαθηματικά πως 2-3 καλύτερα σουτ θα μας έχριζαν νικητές, αλλά και παραπέτασμα καπνού. Τα περισσότερα μακρινά σουτ της τελευταίας περιόδου έγιναν είτε υπό πίεση χρόνου (Σλούκας πριν αντικατασταθεί) είτε όταν κυνηγούσαμε στο σκορ στο φινάλε.

·Η εθνική συνεχίζει να παίρνει ελάχιστα πράγματα από την πλειάδα φόργουορντ που διαθέτει: Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης μέτρησαν 19 πόντους (10 ο Πριντ) με 7/24 σουτ.

«Αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν ομάδα», είπε ο Κώστας Μίσσας. Σωστό. Αλλά είναι καιρός να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και σαν ομάδα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.