“Έκλαψε” η μπάλα! Άρνηση για ποδόσφαιρο από ΠΑΟ και ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το θέαμα που παρουσίασαν οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι, το βράδυ της Κυριακής.

Ειλικρινά απορώ με τους Αλαφούζο και Μελισσανίδη. Για το πως δηλαδή, αντέχουν να βλέπουν αυτό το τραγικό ποδόσφαιρο από τις ομάδες τους.

Σύμφωνοι, για μια ακόμα σεζόν έκαναν λάθη. Οι επιλογές τους δεν ήταν σωστές. Και το πληρώνουν έχοντας απωλέσει ένα ακόμα πρωτάθλημα από τα μισά του.

Αυτό όμως δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το ποδόσφαιρο που παίζουν οι δύο από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Δεν γίνεται δηλαδή να λες ότι “επειδή έχω χάσει το πρωτάθλημα, πρέπει να κάνω την μπάλα να… κλαίει στα παιχνίδια μου”!

Διότι αυτό ακριβώς συνέβη χθες στη Λεωφόρο. “Έκλαψε” η μπάλα!

Και το Αθηναϊκό ντέρμπι θα ξεχαστεί σύντομα. Διότι αν δεν ήταν κι ο Μπάρκας με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που έκαναν τις καλές επεμβάσεις, αλλά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού να χειροκροτήσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην αλλαγή του, το ματς δεν θα είχε τίποτα να μας προσφέρει.

Γιατί ότι έγινε στη Λεωφόρο έγινε από τα λάθη των παικτών των δύο ομάδων. Καμία ομάδα δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να δημιουργήσει. Να παράξει κανονικό ποδόσφαιρο και να βγουν φάσεις που θα προβληματίσουν τον αντίπαλο.

Πώς γίνεται δηλαδή, να μπορούν να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο ο Πανιώνιος και η Ξάνθη, να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα από την άμυνα, στα χαφ και την επίθεση, να δημιουργούν και να φτάνουν στα γκολ και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ να ταλαιπωρούν σε κάθε αγωνιστική την μπάλα;

Θέλω να πω ότι ούτε ο Πανιώνιος, ούτε η Ξάνθη ή ακόμα ο ΠΑΣ και ο Πλατανιάς διεκδικούν το πρωτάθλημα – για την ακρίβεια δεν το διεκδίκησαν σχεδόν ποτέ στην ιστορία τους – αλλά σέβονται το άθλημα και τον κόσμο τους και προσπαθούν να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο.

Ότι αρνούνται πεισματικά να κάνουν από το ξεκίνημα της περιόδου ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Διότι ακόμα και ο ΠΑΟΚ, που επίσης έχει μείνει πίσω και δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι πέρα από την είσοδό του στα πλέη οφ, έχει φτάσει στο σημείο να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και να σκαλώνει μόνο στο γκολ.

Οι δύο ιστορικές ομάδες της Αθήνας όμως, είναι μακράν οι χειρότερες στη δημιουργία. Εκτός συναγωνισμού θα έλεγα. Και οι δύο έχουν βρει απέναντί τους έναν κακό Ολυμπιακό, τον χειρότερο των τελευταίων ετών και αντί να μείνουν κοντά του και να τον πιέσουν, του επιτρέπουν να νιώθει… μοναξιά στην κορυφή.

Με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει δύο βαθμούς στα Χανιά και οι δύο θα έπρεπε να παίξουν αποφασιστικά για τη νίκη μήπως και ξαναδώσουν ώθηση στο υπόλοιπο της σεζόν. Αντ΄ αυτού προτίμησαν να παίξουν για να μη χάσουν. Αυτό τουλάχιστον το κατάφεραν! Μένοντας όμως στο απόλυτο μηδέν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.