Το θαύμα, η λάσπη, οι Ιταλοί και ο κόουτς του Αδαμίδη!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σχολιάζει στο προσωπικό του blog την επικαιρότητα της Σούπερ Λιγκ.

Κατ΄ αρχήν μεγάλη η χάρη του Αγίου Αθανασίου που χθες είχε την τιμητική του. Και ήταν μεγάλη γιατί στους βούρκους που παίχθηκε μια ατέλειωτη λασπομαχία έγινε… θαύμα και μόνο ένας (ο Ντοντό της ΑΕΛ) από τους 167 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στους 6 αγώνες, τραυματίστηκε.

Γιατί είναι βέβαιο πως ουδείς μπορεί να τα βάλει με τα στοιχεία της φύσης. Να βάλει όμως, έναν κανονικό χλοοτάπητα για να μη κινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα οι ποδοσφαιριστές ε, δεν χρειάζεται και την φώτιση κάποιου Αγίου βρε παιδιά της Superleague!

Ας είναι. Αφού γλιτώσαμε τα χειρότερα σε αυτά τα γήπεδα-καρμανιόλες, συνεχίζουμε…

Αγωνιστικά το ενδιαφέρον στρέφεται στην ΑΕΚ που από σήμερα αναμένεται να υποδεχθεί ένα φίλο από τα παλιά. Τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο οποίος πρέπει να δουλέψει πρώτα και πάνω απ΄ όλα στην ψυχολογία μήπως και πείσει τους παίκτες της ΑΕΚ ότι μπορούν πράγματι να κερδίσουν ένα παιχνίδι, αν προηγηθούν 1-2 στο σκορ, έχοντας κάνει μάλιστα και ανατροπή!

Γιατί η ΑΕΚ του Μοράις πάσχει από αυτοπεποίθηση. Δεν έχει δα και τόσο τραγικό έμψυχο δυναμικό η Ένωση για να είναι 9 βαθμούς πίσω από την Ξάνθη, 6 από τον Πανιώνιο και 3 από τον ΠΑΣ.

Για κάποιο λόγο όμως, δεν μπορεί να συνέλθει. Δεν μπορεί να βρει ένα σταθερό κορμό και να κάνει μία σειρά 2-3 αγώνων χωρίς φοβερές μεταπτώσεις στην απόδοσή της.

Τα λάθη του Μελισσανίδη έχουν γραφτεί κατ΄ επανάληψη. Δεν κράτησε τον Πογέτ, δεν συμφώνησε με τον Μοντανιέ και πειραματίστηκε χωρίς επιτυχία με Κετσπάγια και Μοράις. Και τώρα παίρνει πίσω τον προπονητή της εποχής Αδαμίδη!

Κι όλα αυτά για ένα μπάτζετ στα +5 ή +7 εκ ευρώ που αξίωνε επιπλέον ο Ουρουγουανός. Ποσό που ενδέχεται να χαθεί, αν στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να φτάσει στα πλέη-οφ και χάσει την Ευρώπη.

Φυσικά και κανένας μας δεν πρέπει να μπαίνει στο πορτοφόλι του άλλου. Ωστόσο κάποιες στιγμές πρέπει να σε απασχολεί και η υστεροφημία σου.

Για τον Ολυμπιακό το… κολύμπι στην Τρίπολη ανέδειξε τους Λεάλι και Ντοναρούμα ως πρωταγωνιστές. Οι δύο Ιταλοί τερματοφύλακες είναι οι βασικοί υπαίτιοι για το τελικό 0-0. Αποτυχία για τον Ολυμπιακό, που αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα.

Τουλάχιστον στο “Θεόδωρος Κολοκοκτρώνης” η αγωνιστικότητα και το πάθος περίσσεψε και στις δύο ομάδες που τα έδωσαν όλα και είναι αληθινά κρίμα που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Η Ξάνθη συνεχίζει να εκπλήσσει και να διεκδικεί θέση στην πεντάδα, όπως και ο ΠΑΣ με τον Πανιώνιο.

Πλέον η μπάλα περνά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Και τούτο γιατί αν σήμερα επικρατήσει του Λεβαδειακού και τα καταφέρει και στο εξ΄ αναβολής ματς με την ΑΕΛ, θα βρεθεί στους 26 βαθμούς, δηλαδή θα πιάσει επιτέλους την πρώτη πεντάδα.

Για τον Παναθηναϊκό τέλος, ο Πλατανιάς είναι απλά ένα τεστ. Προέχει το… συμμάζεμα της ομάδας από τον Ουζουνίδη και κατόπιν τα πλάνα για πιο ψηλά και πιο σταθερά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.