Κι ένα ήρεμο απόγευμα…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού και την εικόνα, που παρουσίασε ο «Δικέφαλος» του Βορρά στο συγκεκριμένο ματς.

Η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα για τον Π.Α.Ο.Κ. είναι γεγονός. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ένα γκολ του Λέο Μάτος (σ.σ. 20’) και δυο του Φακούντο Περέιρα (σ.σ. 60’ και 76’), που τρία λεπτά πριν από το πρώτο του γκολ είχε αντικαταστήσει τον Πέλκα. «Θύμα» του ο Λεβαδειακός, που παρουσιάστηκε προσαρμοσμένος στους στόχους και στις βλέψεις του, με αλλαγές εν όψει και της προσεχούς – πολύ σημαντικής για τους Βοιωτούς – εντός έδρας αναμέτρησής τους με τον Ατρόμητο, έχοντας – για παράδειγμα – τον Μάντζιο στον πάγκο.
 
Μπροστά σε λιγοστό κόσμο το απόγευμα της Πέμπτης στην Τούμπα, η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, δίχως εκπλήξεις στο αρχικό της σχήμα, ήταν εξ αρχής ανώτερη του αντιπάλου της, με όρεξη και διάθεση, απόρροια και της έλλειψης, επίσημης αγωνιστικής δράσης για μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να επιβάλλει τον ρυθμό της και ν’ απειλήσει από νωρίς. Η επιλογή του Λεβαδειακού να πάει σε … δυνατό παιχνίδι κάθε άλλο παρά τον ωφέλησε, αφού από νωρίς αρκετοί ποδοσφαιριστές του «φορτώθηκαν» με κίτρινες κάρτες, με αποκορύφωμα την αποβολή του Μεντί στο 43’ με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.
 
Αναμφίβολα, το έργο των ποδοσφαιριστών του κ. Ιβιτς έγινε πιο εύκολο, ωστόσο τις βάσεις τις είχε βάλει ο Μάτος από τη συμπλήρωση του εικοσάλεπτου, ανάγοντας εαυτόν σε πρώτο σκόρερ της ομάδας. Τί καλύτερο για μια ομάδα, να παίρνει γκολ από τις … «πίσω» γραμμές της, όταν οι επιθετικοί της βιώνουν ημέρες δυστοκίας. Το άγχος κι η πίεση του σκορ μετριάστηκε, ο ρυθμός έγινε καλύτερος κι ο Π.Α.Ο.Κ. άρχισε να ψάχνει μετ’ επιτάσεως το δεύτερο γκολ του. Ενα δεδομένο που καθυστέρησε – εν μέρει – λόγω και της επιπολαιότητας του Λέοβατς, με τον Κροάτη να βγαίνει από ωραίους συνδυασμούς, με την αρωγή των μέσων, αλλά να παρουσιάζεται επιπόλαιος στο τελείωμα των φάσεων και δικαιολογημένα να εισπράτει τα έντονα παράπονα του προπονητή του.
 
Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς και λόγοι σοβαροί για να σταθεί περισσότερο σ’ αυτήν την αναμέτρηση. Είναι από αυτές που η νίκη φαντάζει ως αυτονόητη αλλά και γενικά, μα πολύ περισσότερο ειδικά για τον «Δικέφαλο» ποτέ δεν είναι. Ωστόσο, από τη στιγμή που η ομάδα σκοράρει νωρίς, το υπόλοιπο του αγώνα είναι μια άλλη περίπτωση, εφόσον παραμείνει σοβαρή και συνεπής στο παιχνίδι της. Πλέον, μετά την πώληση του Ροντρίγκεζ και μέχρι να προστεθούν ολοκληρωτικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, οι επιλογές του αρχικού σχήματος έχουν σταθεροποιηθεί, μαζί κι η απόδοση της ομάδας σε γενικές γραμμές. Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ και Μπίσεσβαρ στον άξονα, Κάμπος και Πέλκας στις πτέρυγες, Αθανασιάδης στην κορυφή, από κοντά κι ο Κουλούρης. Μαλεζάς, Κάτσε, Μυστακίδης, Περέιρα έχουν τον πρώτο λόγο ως εναλλακτικές.
 
Ο Πργιοβιτς είναι εδώ – παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα της νέας του ομάδας από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Τούμπας – και πιθανόν θα πάρει τα πρώτα – λίγα – λεπτά συμμετοχής του είτε με τον ΠΑΣ είτε με τον Παναιτωλικό. Ο Ουάρντα θα έρθει αφού ολοκληρώσει η Αίγυπτος τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Αφρικα κι αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικό, θέμα ωρών είναι η υπόθεση του Ενρίκε. Σ’ αυτό πιθανόν να οφειλόταν κι η έντονη κινητικότητα των ανθρώπων του Π.Α.Ο.Κ. μετά το τέλος του αγώνα στ’ αποδυτήρια με διαδοχικές επαφές του τεχνικού διευθυντή, Λούμπος Μίχελ, του τεχνικού Βλάνταν Ιβιτς και του Γιώργου Σαββίδη, ως μέλος της ιδιοκτησίας και της διοίκησης. Σ’ ότι αφορά το θέμα της ετοιμότητάς του, ο Βραζιλιάνος που αγωνίζοταν κανονικά με τη γαλλική Ρεν θα έχει ν’ αντιμετωπίσει μόνον το θέμα της προσαρμογής. Κοινός παρονομαστής όλων βέβαια είναι η υγεία.
 
Ολα αυτά συνέθεσαν ένα ήρεμο απόγευμα στην Τούμπα, έπειτα από καιρό καθώς επιβεβαιώνεται ο κανόνας που θέλει τ’ αποτελέσματα ως τη μεγαλύτερη πανάκεια όλων των προβλημάτων που απασχολούν μια ομάδα, τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό της. Αλλωστε ακόμη κι οι στατιστικοί αριθμοί δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης. Πλησιάζοντας πλέον προς το τέλος του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς, έχει αρχίσει να προβάλει στον ορίζοντα κι η διπλή αναμέτρηση με τη Σάλκε για τους «32» του Europa League, με τη διανομή των εισιτηρίων για τον εντός έδρας αγώνα να ξεκινά την προσεχή Δευτέρα.
 
Οι μέρες που μεσολαβούν είναι λίγες μέχρι τον επόμενο αγώνα, καθώς την προσεχή Δευτέρα ο «Δικέφαλος» θα δοκιμαστεί στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ικανότατο ΠΑΣ, με σημείο αναφοράς τον αγωνιστικό χώρο, όχι ως άλλοθι αλλά ως δεδομένο το οποίο πρέπει να προσεχθεί και να εκτιμηθεί κατάλληλα εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης. Μέχρι τότε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.