Ταβάνι του… ο ουρανός

Από την εκπληκτική ατάκα του Βενγκέρ πως ο Θεός τον έστειλε ως υπόδειγμα παίκτη και χαρακτήρα στην κατάκτηση της ποδοσφαιρικής κορυφής του κόσμου. Ο ίδιος δε βάζει... ταβάνι και ο μεγάλος Μπουφόν, το βάζει εκεί που έφτασαν... λίγοι!

“Ο Θεός μας έστειλε αυτό το παιδί ως υπόδειγμα του τρόπου για να αγωνιζόμαστε και να συμπεριφερόμαστε ως άνθρωποι” Η απόλυτη αποθέωση του ολοκληρωμένου ποδοσφαιρικά και όχι μόνο Κίλιαν Εμπαπέ, από τον Αρσέν Βενγκέρ. 

Γεννημένος τον Δεκέμβρη του 1998 έχει ήδη πετύχει πολλά. Πρωταθλητής Γαλλίας, και Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί και προτεραιότητα μόνο η δουλειά. Η γαλλική τηλεόραση έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον 20χρονο επιθετικό που δεν βάζει κανένα ταβάνι εξέλιξης στον εαυτό του.

“Δουλεύω καθημερινά για να βοηθώ την ομάδα μου και να δίνω χαρά στο κοινό που παρακολουθεί. Γι’ αυτό άλωστε υπάρχει το ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι να πετυχαίνω ρεκόρ” αναφέρει ο Γάλλος που σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο με τη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, έχοντας παρέα του στην κορυφή της επίθεσης τον Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2017 πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, σε ηλικία 18 ετών  απέναντι στη Μετς. “Δουλεύω καθημερινά με στόχο να σκοράρω. Είμαι χαρούμενος που τα έχω καταφέρει και δεν πρόκειται να σταματήσω τώρα. Θα συνεχίσω να δουλεύω για να πετύχω πολλά γκολ ακόμα”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: Θέλω να γίνω ολοκληρωμένος επιθετικός, να μπορώ να αγωνίζομαι σε όλες τις θέσεις της επίθεσης με επιτυχία. Με τη δουλειά έχω βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια και μου αρέσει να βρίσκω δίχτυα”.

Ο σπουδαίος Αρσέν Βενγκέρ έχει αναδείξει δεκάδες ταλέντα στην καριέρα του. “Έχει τον συνδυασμό ταχύτητας σκέψης και ταχύτητας ποδιών και αυτά μαζί φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο” τονίζει ο Αλσατός.

Όταν στα 19 του χρόνια υπέγραφε στην Παρί Σεν Ζερμέν δήλωνε: “Με σκληρή δουλειά, σεβασμό και ταπεινότητα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι να κατακτήσουμε πολλά τρόπαια και να πετύχουμε το όνειρο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει ο σύλλογος”. 

Ο Τούχελ έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει πως αυτός ο πιτσιρικάς δεν έχει αγωνιστικό ταβάνι ενώ τονίζει την μεγάλη επιρροή του σε αυτή την ηλικία. “Παίζει πολύ αν και είναι νεαρός ακόμη. Ίσως παίζει υπερβολικά θα έλεγα, όμως ανταποκρίνεται και είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής”.

“Όταν ο Κίλιαν βρίσκει χώρο μπροστά του είναι ασταμάτητος γιατί απλά είναι γρηγορότερος από κάθε άλλον” αναφέρει στο αφιέρωμα της γαλλικής τηλεόρασης ο Μάρκο Βεράτι, ενώ ο κεντρικός αμυντικός της Παρί Τιάγκο Σίλβα λέει: “Αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, παίζοντας για την ομάδα, τότε σίγουρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει πολλά γκολ γιατί έχει εκπληκτική ποιότητα”.

Αφήσαμε για το τέλος το σχόλιο του ποδοσφαιρικού μύθου που ακούει στο όνομα Τζιανλουίτζι Μπουφόν. “Καταλαβαίνω πόσο ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής είναι. Αν παραμείνει συγκεντρωμένος στους στόχους του θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μαζί με τον Πελέ, τον μαραντόνα, τον Μέσι και τον Ρονάλντο…”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.