Αλήθειες από τους προπονητές, χωρίς άλλοθι οι διοικήσεις!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις αλήθειες των προπονητών της Super League μετά τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ειλικρινής: «Η δουλειά στην ομάδα είναι του προηγούμενου προπονητή. Εγώ «μίλησα» μόνο στην καρδιά των παικτών μου», είπε μετά το νικηφόρο ματς κόντρα στον Αστέρα.

Ο Ισπανός επέλεξε απλά ένα ορθολογικό σχήμα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης έδειξαν την όρεξη που δείχνουν όλοι οι συνάδελφοί τους όταν έρχεται ένας νέος προπονητής και διαφοροποιείται η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης στα αποδυτήρια.

Βεβαίως και η δουλειά που περιμένει τον Χιμένεθ είναι αρκετή και δύσκολη για τη συνέχεια, αρνούμενος πάντως να μιλήσει για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το ίδιο ειλικρινής και συνεπής –πρώτα με τον εαυτό του- εμφανίζεται και ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος «κατηγορείται» από τον κόσμο του Ολυμπιακού για «στενοκεφαλιά» επειδή δεν θέλει στόπερ και δεν χρησιμοποιεί ακόμα τον Ανσαριφάρντ, αλλά τον Καρντόσο.

Μόνο που ο Πορτογάλος ακούει τη φωνή της συνείδησής του, όπως αυτή του βγαίνει από τη δουλειά στο Ρέντη και όχι από τα ΜΜΕ ή την εξέδρα.

Φυσικά και δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός. Φυσικά και είναι τυχερός που όλα τα τετ-α-τετ των αντιπάλων στο Καραϊσκάκη δεν καταλήγουν στα δίχτυα του. Φυσικά και προκαλεί εκνευρισμό που αντί να τελειώνει νωρίς τα ματς, χαραμίζει τα πρώτα 45 λεπτά.

Αλλά με τον Μπέντο έχει χτίσει μια διψήφια βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές και επιπλέον στηρίζει τις επιλογές των πιτσιρικάδων, για τους οποίους τόσος λόγος γίνεται κατά καιρούς (σε όλες τις μεγάλες ομάδες) για τη μη εκμετάλλευσή τους.

Επίσης ανέλαβε την ομάδα τον Αύγουστο με ένα σωρό ζητήματα, λόγω των κακών χειρισμών της διοίκησης, και τήν διατηρεί μέσα σε κάθε στόχο της. Χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο είναι η αλήθεια, αλλά ποια ομάδα το έχει κάνει εφέτος με κάποια σχετική διάρκεια. Καμία!

Αντίστοιχα ειλικρινής ήταν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που τόνισε ότι με δύο νίκες σε εννέα εκτός έδρας παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει να αλλάξει πολλά πράγματα και κυρίως στην πίστη ότι μπορεί να κερδίζει!

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών λοιπόν, η ειλικρίνεια. Πράγμα μάλλον σπάνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου οι περισσότεροι αναζητούν άλλοθι για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, όποτε αυτές κάνουν την εμφάνισή τους.  

Οι προπονητές ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επέδειξαν αξιοθαύμαστη ειλικρίνεια. Το ζήτημα είναι αν νοιώθουν έτοιμες και οι διοικήσεις των ομάδων να δουν την πραγματικότητα κατάματα και να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας.

Κι αν για τη διοίκηση Μαρινάκη το +11 δίνει άνεση στις όποιες κινήσεις μέχρι και την τελευταία ώρα των μεταγραφών, στην ΑΕΚ του Μελισαννίδη και τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, η ενίσχυση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί προχθές!

Ο ΠΑΟΚ τις δικές του κινήσεις τις έκανε. Και σε δημιουργία μοιάζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από όλους. Την εκτέλεση αναζητά κι εκεί θα κριθεί στο υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος.

Άπαντες όμως, οφείλουν να αναζητήσουν και το καλό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από το αν ο τίτλος φαίνεται να έχει κριθεί. 

Διότι ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν την πρόκληση της Ευρώπης και οι άλλοι δύο την υποχρέωση της συμμετοχής τους στα πλέη-οφ, όπου Πανιώνιος και Ξάνθη δείχνουν διάθεση για ισχυρό φλερτ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.