Ένας β΄ γύρος χωρίς τον «Μίλι» θα είναι βαρύς!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση παραχώρησης του Μιλιβόγεβιτς.

Ο Ολυμπιακός είναι 12 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό, 16 από τον ΠΑΟΚ (που έχει ένα ματς λιγότερο) και 17 από την ΑΕΚ. Μπορεί λοιπόν, να χάσει αυτό το πρωτάθλημα;

«Μόνο αν αυτοκτονήσει», θα μπορούσε να πει ο καθένας και σωστά.

Ωστόσο χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης, κόντρα στον Άρη του Νίκου Αναστόπουλου, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Μπέντο πέρασε στο γήπεδο τον Μιλιβόγεβιτς (στο 75΄αντί του Καμπιάσο).

Με τον Σέρβο στα χαφ οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν το ματς, που ο Άρης έμοιαζε να ελέγχει αμυντικά από το 50ο λεπτό και έπειτα (τελευταία μεγάλη ευκαιρία με τον Μανθάτη) και κέρδισε μέτρα προς την εστία του Διούδη, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Το τι θέλω να πω είναι προφανές: Οι βαθμοί της διαφοράς είναι πολλοί για να… καταφέρει ο Ολυμπιακός να χάσει τον τίτλο. 
Όμως, αν απολέσει τον καλύτερο εφετινό ποδοσφαιριστή του που είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα μπορέσει να κρατήσει τα… μπόσικα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ναι, τα χρήματα από την Αγγλία είναι πολλά. Ναι, τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να πάνε χαμένες. Πρέπει να τι αρπάζεις.

Μιλάμε όμως, για τον ποδοσφαιριστή βαρόμετρο του εφετινού Ολυμπιακού, τον οποίο ο Μπέντο χρειάστηκε έστω και για 20΄ για να πάρει μια εκτός έδρας ισοπαλία από τον Άρη.

Κι εκτός έδρας στο β΄ γύρο ο Ολυμπιακός έχει και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Θα τα καταφέρει χωρίς τον Μιλοβόγεβιτς; Διότι αν κάνει το 3Χ3, αλλά με ήττες (κι όχι με νίκες όπως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος), τότε ενδέχεται κάποιος από τους άλλους τρεις να το εκμεταλλευτεί.

Θα μου πείτε ότι κανένας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον μέτριο Ολυμπιακό του α΄ γύρου, θα το πετύχει στο δεύτερο μισό; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ποτέ δεν ξέρεις. Ποδόσφαιρο είναι.

Το βέβαιο είναι ότι με τον Μιλιβόγεβιτς εκτός ομάδας ο Ολυμπιακός χάνει σημαντικό μέρος της δύναμής του στη μεσαία γραμμή.

Κι αν δεν το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοί του στην Ελλάδα, στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, νομίζω ότι το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.