Προβληματική εικόνα για Μπορούσια

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την εικόνα της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο, στην αναμέτρηση με την Τότεναμ και την ήττα 3-1 της γερμανικής ομάδας.

Πρεμιέρα με το αριστερό για την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο φετινό Champions League. Η ομάδα του Πίτερ Μπος ηττήθηκε 3-1 στο Γουέμπλεϊ από την Τότεναμ, σ’ ένα μας πάντως που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στέρησε από τη γερμανική ομάδα την ισοφάριση σε 2-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά μετά ήρθε το τρίτο γκολ από τους Λονδρέζους για τελικό αποτέλεσμα. 

Το θέμα όμως σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι η ήττα αυτή καθ’ αυτή, αλλά η εικόνα της Μπορούσια. Όχι μόνο κόντρα στην Τότεναμ, αλλά γενικότερα φέτος. Είναι ξεκάθαρο πως ο Πίτερ Μπος έχει τοποθετήσει πολλά συστατικά της δικής του φιλοσοφίας και στρατηγικής στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ. Πρώτον η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να τα αποστηθίσει και να τα εφαρμόσει στους αγώνες της και δεύτερον μέχρι να συμβεί αυτό θα υπάρχουν βραδιές όπως αυτή στο Γουέμπλεϊ. 

Κόντρα στην Τότεναμ η αμυντική τετράδα ήταν πάρα πολύ ψηλά. Στα όρια του κέντρου, με αποτέλεσμα οι ταχύτατοι Κέιν και Σον έκαναν θρύψαλα την άμυνα των “κιτρινόμαυρων”. Για να παίζει μια ομάδα με τόσο ψηλά την αμυντική τετράδα αυτό προϋποθέτει πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο να έχει καλές επιστροφές, αλλά και τα χαφ που αγωνίζονται να είναι επίσης γρήγοροι. Και στην περίπτωση της Μπορούσια δεν ισχύει αυτό. Ο Σαχίν δεν έχει ταχύτητα, ο Νταχούντ επίσης (συν το ότι είναι άπειρος), ενώ ο Καγκάβα είναι καθαρά επιθετικογενής ποδοσφαιριστής. 

Ο Πίτερ Μπος έχω την αίσθηση πως έχει δύο δρόμους μπροστά του να διανύσει. Ή θα επιμείνει στο πλάνο του και στην στρατηγική του, με όποιο αντίκτυπο θα έχει αυτό για την ομάδα ή θα προσαρμόσει την τακτική του στα δεδομένα των παικτών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Ο Ολλανδός προπονητής θα πρέπει να αντιληφθεί εγκαίρως ότι το επίπεδο της Bundesliga και του Champions League δεν μπορεί να συγκριθεί με το Ολλανδικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ υψηλότερο. Ο Μπος θα πρέπει να αναθεωρήσει πράγματα για τη φιλοσοφία του, αν θέλει να μακροημερεύσει στον πάγκο της Ντόρτμουντ. Να έχει και εναλλακτικό πλάνο. Δεν μπορεί να παίζει με την ίδια τακτική είτε είναι αντίπαλος η Άουγκσμπουργκ, είτε η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου. 

Για την πρεμιέρα δικαιολογείται ο Μπος, λόγω έλλειψης εμπειριών από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η εμφάνιση και η ήττα της Μπορούσια είναι ένα καλό μάθημα για να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι παρόμοιο.

Κλείνοντας μιας και ανέφερα την Ρεάλ Μαδρίτης με χαφ τους Μόντριτς, Κασεμίρο και Κόβατσιτς που και γρήγοροι είναι και τρέχουν δίχως αύριο, δεν έχει τόσο ψηλά την αμυντική τετράδα, όσο την είχε η Μπορούσια στο Γουέμπλεϊ.

ΥΓ: Τα ίδια θα έγραφα ακόμα και αν έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα. Όπως πέρυσι, που η Ντόρτμουντ του Τούχελ έβαζε 5,6 και 7 γκολ, αλλά κινδύνευε με πολλές ευκαιρίες από τους αντιπάλους της. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.