Τι χειμώνας βαρύς…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βέροια και τις επιπτώσεις του χειμώνα στους αγωνιστικούς χώρους.

Πάει ο Γενάρης, πέρασε για τον Ολυμπιακό. Και πως κύλησε. Με επτά ματς σε διάστημα 25 ημερών, τα πέντε εκ των οποίων ήταν εκτός έδρας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Βλέπετε, ο βαρύς χειμώνας έκανε δύσκολη τη ζωή όλων όσοι ασχολούμαστε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και δεν αναφερόμαστε μονάχα στις πολικές συνθήκες που επικρατούν βδομάδες τώρα.

Κυρίως στεκόμαστε στις ζημιές που προκαλούνται στους περισσότερους αγωνιστικούς χώρους από την κακοκαιρία. Είναι σαφές πως δεν ενδείκνυνται για διεξαγωγή αγώνων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας, αφού οι βροχές και τα χιόνια προκαλούν σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα οι παίκτες να προσπαθούν να ξεφεύγουν από τις γεμάτες κρυφές παγίδες των γηπέδων όταν παίζουν ποδόσφαιρο. Παρεμπιπτόντως, τούτο είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη Super League, τώρα που αναζητεί λύσεις για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. 

Δεν ξέρουμε πως σας φάνηκε από τη μετάδοση των καναλιών novasports. Αλλά εμείς που ζήσαμε από κοντά το ματς της Ημαθίας, είδαμε τους παίκτες και των δύο ομάδων να δίνουν πραγματική μάχη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βέροιας προκειμένου να σταθούν όρθιοι. Ειδικά στο κέντρο του γηπέδου, οι παγίδες ήταν πολλές από τις φθορές οι οποίες είχαν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, λοιπόν, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεισαν νικηφόρα έναν δύσκολο κύκλο αγώνων, με αντίπαλο μία ομάδα που δίνει μάχη επιβίωσης στην Super League. Δεν είναι μικρό το επίτευγμα των «μπέμπηδων» του Πάουλο Μπέντο. «Μπέμπηδες», αφού είχε στο αρχικό σχήμα και Ρέτσο και Νικολάου και Βιάνα και Ανδρούτσο. Σπουδαία υπόθεση και οφείλουμε να αναδεικνύουμε την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου προς τους «πιτσιρικάδες», αλλά και το ελληνικό στοιχείο.

Έπειτα, κοιτώντας την βαθμολογία 12 στροφές πριν από το «φινάλε», ο Ολυμπιακός απέχει 13 ολόκληρους βαθμούς από τις ομάδες που τον ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Παράλληλα, άνοιξε η «ψαλίδα» από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στους 14 και στους 19 βαθμούς αντίστοιχα. Είναι σαφές πως η ομάδα του Μπέντο έχει βάλει πια γερά θεμέλια για την κατάκτηση του τίτλου.

Μένοντας τον Φεβρουάριο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής (θα το εγκαταλείψει περί τα τέλη Φλεβάρη μόνο για το ταξίδι στην Άγκυρα και τη ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ), ο Ολυμπιακός μπορεί να «ακουμπήσει» το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του (έχει εντός Ηρακλή, Λάρισα, Πανιώνιο και εκτός την ΑΕΚ), να περάσει στους «8» του κυπέλλου (ακολουθεί την Πέμπτη η ρεβάνς με τον Άρη στο Φάληρο) και να διεκδικήσει την είσοδο στους «16» του Europa League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.