Τhreevers

Ο Χρήστος Καούρης αποθεώνει τον Κέι-Σι Ρίβερς και θεωρεί σημαντική την πρόοδο του Παναθηναϊκού, σε έναν Γενάρη που τέσταρε τις "πράσινες" αντοχές.

Με μια πρώτη σκέψη, υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που κανείς πληρώνει εισιτήριο για να πάει στο γήπεδο να δει μπάσκετ. Ή στήνεται στην τηλεόραση, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Πρώτο, και στην Ελλάδα κυριότερο, για να δει την ομάδα του να κερδίζει. Δεύτερο, για να δει κάτι/κάποιον που να το διασκεδάζει. Τρίτον, για να βγάλει τα απωθημένα του στους οχτρούς. Και από το τελευταίο έχουμε εδώ, μπόλικο.

Ο Κέι-Σι Ρίβερς είναι από μόνος του λόγος να πληρώσεις εισιτήριο, να στρογγυλοκαθίσεις στη θέση ή την πολυθρόνα σου και να τον βλέπεις να σουτάρει. Χθες βράδυ στο παρκέ του “Νίκος Γκάλης”, ο Αμερικανός ήταν στα όρια του unguardable: πάει να πει, άπαιχτος. Τα πρώτα του δύο τρίποντα τα έβαλε με στατικά σουτ, πολύ εύκολα για την κλάση του. Όμως όλο το υπόλοιπο βράδυ ο Ολυμπιακός έστελνε πάνω του ψηλά κορμιά, προσκαλώντας τον στο ζωγραφιστό.

Αμ δε…

Τρεις – τέσσερις ντρίμπλες, αδιόρατο και αρμονικό fade away και πάρτο μέσα, και αυτό, και εκείνο, και ετούτο. Στο πέμπτο από τα έξι, ο Παπανικολάου τον κυνηγούσε σε στεριά και θάλασσα και πήρε μια ανάσα, χαλαρώνοντας, μόνο όταν τον είδε στα 7.5 μέτρα. Μπούμ, 63-47. Στο φινάλε, ο Μιλουτίνοφ μόνο την αναπνοή του δεν μύριζε. Μπαμ, 70-57, ο Σέρβος κόντεψε να πάθει συμφόρηση. Ο κύριος που μετρούσε 26 πόντους μέσο όρο στα δύο “αιώνια” ντέρμπι του Γενάρη, έβαλε ακριβώς τόσους, προσθέτοντας απολαυστική γαρνιτούρα με 9 ριμπάουντ (3 επιθετικά), 3 κλεψίματα, 0 (!) λάθη σε 32 λεπτά. Κάποια στιγμή, μετά από άλλο ένα επιτυχμένη τρίποντο, έκανε και ανάποδη τούμπα, δηλαδή έλεος.

Στα τρία ντέρμπι, σούταρε 11/17 τρίποντα. Κάποια στιγμή, μετά από άλλο ένα επιτυχμένη τρίποντο, έκανε και ανάποδη τούμπα, δηλαδή έλεος, μίστερ Threevers.

Από τη στιγμή δε που βρήκε σύμμαχο τον Κρις Σινγκλτον, που πέτυχε τους 17 από τους 20 πόντους του στο δεύτερο μέρος, ο Πασκουάλ είχε αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα παρκάρει στον πάγκο, ειδικά από τη στιγμή που η πολυτραγουδισμένη πολυφωνία του Ολυμπιακού ήταν απούσα, λαβωμένη από τραυματισμούς. Μην έχοντας κανένα post-up ψηλό να τον φθείρει στην άμυνα, ο φόργουορντ του τριφυλλιού εγκαταστάθηκε στην περιφέρεια και βάλθηκε να εκθέτει την αφέλεια του Ολυμπιακού, που δίνοντας αχρείαστες βοήθειες τον άφηνε να βομβαρδίζει από την περιφέρεια. Ταυτόχρονα, τελείωσε ιδανικά τις miss-match καταστάσεις που βρήκε διαθέσιμες και έτσι έγινε το δεύτερο άλυτο πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Και κάπως έτσι πέρασαν σχετικά απαρατήρητα τα μόλις 08:30 συμμετοχής του Καλάθη, που είναι τα λιγότερα από τη στιγμή που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Χρειάστηκε να περάσουν 101 επίσημα παιχνίδια για να περιοριστεί ο Νικ σε μονοψήφια λεπτά στο παρκέ, και μάλιστα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εντούτοις, η επιλογή του Πασκουάλ να προστατεύσει τον παίκτη και μαζί την ομάδα κρίνεται σωστή, και όχι μόνο εκ του αποτελέσματος. Ο αγνώριστος Καλάθης χρειάζεται ειδική μεταχείριση, ακόμα και αν δεν είναι βέβαιο ότι η ομάδα έχει την πολυτέλεια να μην έχει τον καλό Νικ στις τάξεις της.

Αν συμφωνήσουμε στη θεωρία πως η επιστροφή του καλού Καλάθη είναι θέμα χρόνου και χρηστής διαχείρισης, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισχυρίζεται ότι μέσα στον διαβολογενάρη σημείωσε βήματα προόδου. Έπαιξε με Ολυμπιακό (εκτός), Εφές (εντός) ,Φενέρ (εκτός), Μπαρσελόνα (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός) στην Ευρωλίγκα με ρεκόρ 2-3 και νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό εντός των τειχών. Το πρόσημο θα ήταν ξεκάθαρο θετικό αν έφευγε νικητής από το Βελιγράδι, αλλά δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως μέσα σε αυτό τον μήνα ο Πασκουάλ κέρδισε τρεις παίκτες. Ο Γιάννης Μπουρούσης δείχνει πως είναι ξεκάθαρα σε ανοδική πορεία. Ο Κένι Γκέιμπριελ από φευγάτος βρήκε τρόπο να είναι από χρήσιμος ως πολύτιμος. Και, ω της ειρωνείας, ο Νίκος Παππάς μνημονεύεται περισσότερο για το σκυλίσιο πάθος του στην άμυνα, όταν όχι άδικα θεωρείτο μία από τις πιο τρανταχτές του αδυναμίες. Και κερδίζει με το σπαθί του 16 λεπτά συμμετοχής στο ντέρμπι με 2 πόντους, 2 κλεψίματα και 2 ασίστ!

Μπορεί να καταντά κουραστικό, αλλά αφού το επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο ο προπονητής, είναι αυταπόδεικτο: ο μόνος τρόπος να πετύχει πράγματα ο φετινός Παναθηναϊκός είναι να είναι κάθε εβδομάδα λίγο καλύτερος από την προηγούμενη. Να βρει τους ξεκάθαρους ρόλους γύρω από τους οποίους θα δημιουργηθεί η απαραίτητη χημεία, αυτή που θα του δώσει την προσδοκούμενη σταθερότητα και θα φανερώσει το μέτρο των δυνατοτήτων του.

Για τον Ολυμπιακό θα τα πούμε αύριο, όταν μάθουμε και τα μαντάτα για τον τραυματία Σπανούλη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.